Søndagsavisen.dk: Smagsevaluering af ketchup – Heinz vs. Beauvais?

Søndagsavisen.dk: Smagsevaluering af ketchup – Heinz vs. Beauvais?

Fødevareekspert og forfatter i sensorik Michael René smagsevaluerer tomatketchup sammen med Søndagsavisen og kandidat i human ernæring og husholdningsvidenskab Preben Vestergaard Hansen. Kan du godt lide en god tomatketchup til grillpølsen, aftensmaden, spaghettien eller til frokosten? Og er du samtidig nysgerrig på, hvilke forskelle der er på de forskellige produkter, hvis de smages i en blindtest og dermed testes i en uafhængig test, hvor brandværdi og marketing ikke spiller ind på bedømmelsen? Så bør du kigge med her, for vi kan afsløre at din ketchup højst sandsynligvis er med i denne test og kommer op på vægten og bliver vurderet. Søndagsavisens s. 12, d. 2. – 4. okt. 2015, se også webudgaven her >>

Sondagsavisen

Læs mere om smagsprofilering af tomatketchup i vores leksikon >>

.

.

Tomat, tomat og atter tomat

Opskriften på en kommerciel tomatketchup varierer naturligvis en del indenfor kategorien af ketchup. Vi var enormt overrasket over den bredde, der var på selve krydringen af lige præcis tomatketchup. Der var varianter, der tenderede en mere frugtagtig flavour med smagsmæssige noter af gulerod og æble til de mere stærke varianter af tomatketchup med chili og peber.

Der var også en serie af tomtketchup som var yderst delikate og krydrede med bitre noter af persille og sennep samt lækre flavours fra allehånde, selleri, løg og hvidløg. Selv konsistensen rangerede fra tynd, cremet og blød til mere grov og rug på tungen. Dertil var farverne utroligt varieret lige fra dannebrogsfarvet rød til brun samt varianter midt imellem de to yderpoler.

Endelig var der også en variant, der minder enormt meget om friskblendet tomat hjemme fra køkkenet. Denne ketchup var dog krydret op og konserveret, så den kan holde sig frisk i længere tid. Denne helt almindelige konservering sikre, at vi kan nå at spise produktet inden skimmelsvampe, bakterier og andet utøj overtager og fordærver produktet.

Så er du glad for tomatketchup eller kunne du tænke dig at indføre tomatketchup i dine måltider, så se vores profilering af 8 tilfældige slags tomatketchup – Bon appetit.

Annonce:

  • Klik og læs mere om avisen Information >>

 

.

.

error: