Søndagsavisen.dk: Smagsevaluering af æblejuice – Taberjuice mangler smagsnuancer

Søndagsavisen.dk: Smagsevaluering af æblejuice – Taberjuice mangler smagsnuancer

Fødevareekspert Michael René smagsevaluerer æblejuice for Søndagsavisen fra en lang række af producenter som Rynkeby, Svane, Danfrugt, Coop Änglamark, Kingsway, Budget og Xtra. Selv på noget så simpel som æblejuice er der stor forskel på en lang række af produkterne, Søndagsavisen s. 12,  d. 4. – 6. sep. 2015, se også webudgaven her >>

SondagsavisenLæs mere om smagsprofilering af æblejuice i vores leksikon >>

.

.

Forside - Opskrift på æblecider (png)Æbler er en vigtig del af den menneskelige diæt og de bidrager med både monosaccharider, mineraler, fibre, biologiske aktive stoffer som eksempelvis vitamin C, phenoliske antioxidanter. Sukker, organiske syrer og phenoler styrer kvaliteten af æbler og sensoriske parametre som flavour, bitterhed, astringerende egenskaber og farve. Smag og kvalitet af dine æbler er det vigtigste for, at du kan producere en rigtig god hjemmelavet æblesaft.

Har du lyst til at lave hjemmelavet æblecider derhjemme. Det er virkelig nemt og kræver ikke så meget udstyr, Annonce: køb vores bog her >>

Hjemmelavet produktion af æblecider koster ikke så meget, du kan få et lille kit til produktion af 5 liter saft i omegnen af en pris på knap 200 kr – naturligvis betinget af, hvor du handler henne. Vi har i vedlagte opskriftsbog angivet et par gode links til steder, hvor du kan få fat i anvendeligt bryggeriudstyr både til små, men også til større produktioner. Michael René har brygget æblecider i mere end 10 år og nyder et godt glas hjemmelavet æblecider. E-bogen Opskrift på æblecider – Sådan brygger du din egen cider, 1. ed. 2014 kan købes online og så får du opskriften med den grundige fotoguide til, produktion af æblecider.

Vi giver også opskrifter på andre supplerende justeringer af smag og anvendelse af overskydende æblemasse. Hvis du blot vil starte med at presse æbler til en lækker æblesaft så præsenterer vi ligeledes fotos af udmærket udstyr i E-bogen. Vi anbefaler at du primært anvender vores gode danske æbler og giver ligeledes gode råd til, hvilke sorter der er gode til produktion af æblecider.

 

error: