Søndagsavisen: De billigste kartoffelsalater er bedst

Søndagsavisen: De billigste kartoffelsalater er bedst

Smagstest af kartoffelsalat. Fødevareekspert Michael René smagsevaluerer og smagstester kartoffelsalater fra danske supermarkeder med Søndagsavisens journalist Maren Urban Swart. Der testes 8 forskellige varianter af lækre kartoffelsalater. Se hvilken variant af kartoffelsalat, der er bedst. Artiklen med smagstest af kartoffelsalat publiceres i Søndagsavisen d. 8. jun. 2017, læs mere >>

Klik og læs mere om smagsevaluering af kartoffelsalat i vores leksikon >>

.

.

Annonce:

Bøger.org - logo

Klik og find din bestseller her >>

.

E-numrene i kartoffelsalat

Resultatet på en smagstest af kartoffelsalat afspejles naturligt i ingredienslisten. Ingredienslisten indeholder også en serie E-numre, der gør vores mad sikker og kvalitetsmæssigt og mikrobiologisk stabil at spise. Ved at tilsætte E-numre kan kvaliteten af kartoffelsalaten opretholdes både smagsmæssigt, konsistensmæssigt og mikrobiologisk. Hvem ville bryde sig om en kartoffelsalat, der var for tynd, eller en kartoffelsalat der skiller? Eller hvem ville bryde sig om en kartoffelsalat, der skal smides ud en uge før udløbsdatoen?

Herunder introduceres et par af de E-numre, som er anvendt i en række kartoffelsalater. Der er dog flere typer af E-numre anvendt, hvis man kigger på en bred andel af kartoffelsalaterne, men herunder præsenteres en lille stikprøve og et lille indblik i funktionen af E-numrene.

E296 Æblesyre er et konserveringsmiddel, der anvendes i eksempelvis kartoffelsalat, bearnaise sovs og mozzarellaost. konserveringsmidlet syrner produktet, så det er mere modstandsdygtigt mod bakteriel vækst.

E202 Kaliumsorbat er endnu et effektivt konserveringsmiddel, som modvirker gær, skimmel og visse bakterier. Kaliumsorbat er naturligt forekommende i rønnebær, tomater og jordbær. Kaliumsorbat anvendes i let sure levnedsmidler som eks. syrning af hindbærsyltetøj, bearnaise sovs, kartoffelsalat samt dessertpandekager.

E211: Natriumbenzoat er også et konserveringsmiddel et salt af Benzoesyre. Tilladt som tilsætningsstof i levnedsmidler og anvendes eksempelvis i kartoffelsalater. Benzoesyren hæmmer uønsket bakterievækst og skimmelvækst. Kaliumsorbat sælges også som en væske som det mere velkendte “Atamon”. Natriumbenzoat er meget effektivt i sure produkter.

E412 Guargummi er et fortykningsmiddel. Guargummi er et kulhydrat, der udvindes fra frøene fra guarplanten (bælgplante). Guargummi er et fortykningsmiddel og en stabilisator.

.

Annonce
.

Smagstest af kartoffelsalat

Som overskriften i artiklen om vores smagstest af kartoffelsalater indikerer, så er den billigste variant klart bedre end den anden ende af den testede prisklasse. Et råd fra os til jer producenter er, at hvis du gerne vil udvikle nye varianter af et klassisk produkt, så gør det helt klart på emballagen, at der er tale om en helt ny tilsmagning og dermed en helt ny variant, så man som forbruger kan aflæse, at det produkt man har købt ikke “forventeligt” smager som en klassisk kartoffelsalat. Det skal være helt tydeligt på emballagen, hvilken variant af flavour og smag, man er ved at købe.

.

error: