Smagstest af sardiner

Smagstest af sardiner

Smagstest og smagsevaluering af sardiner er foretaget af Michael René, der tester disse med Louise Beck Brønnum, der er medindehaver af madudviklingshuset Kost. Testen er designet af journalist Mikkel Bækgaard fra Politiken. Testen er lavet i samarbejde med Københavns Professionshøjskole.

Praktisk er der testes 6 forskellige typer af sardiner. Der er analyseret og bedømt på sensoriske kategorier såsom: aroma, smag, mundfornemmelse, flavour og eftersmag og efterflavour. Alle sardiner er testet som blindsmagninger, hvor alle sardiner er hældt op på hver deres tallerken, der er nummeret. Det er journalisten der tilrettelægger nummerering og ophældning. På den måde ved dommerne ikke hvilke sardiner, der er på hvilke tallerkener.

Sensorisk baggrund

Michael René har arbejdet med sensorik siden 1998, hvor han fik sit første kursus i sensoriske analyser på Novo Nordisk og afdelingen for “Baking development” i Bagsværd. Dertil har Michael René arbejdet med sensorik gennem hele sin universitetstid gennem de mange fag på universitet, men også i sit arbejde som professionel smagsdommer hos det lokale sensoriske laboratorium på KVL ~ Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (i dag benævnt som Københavns Universitet). Sidst men ikke mindst har han undervist i sensorik siden 2007 og frem til dag (år 2022) og har skrevet 2 bøger om sensorik i 4 udgaver. Klik her og se omtale af bøgerne om sensorik >>

Annonce

Contents

Smagstest og smagsevaluering af sardiner – Vinderen overrasker

Der er testet sardiner fra hhv.: Les Célébres d’Henri IV, Irma, Ortiz Sardinas en aceite de oliva, Pinhais, John West og Launis.

Testvinderen af Sardiner

Vinderen i test af Sardiner er denne sardin fra: Ortiz Sardinas en aceite de oliva (købt i Meny). Denne sardin er uden tvivl et gennemført luksusprodukt. Sardinen virker enormt frisk. Den er nøddet i smagen med et godt niveau af umami. Fiskekødet smager bare godt og fisket på den helt rigtige måde. Olien matcher sardinens smag, flavour og tekstur hundrede procent.

Dette produkt får 6 tjektegn ud af 6 mulige og er dermed testvinderen (se vindere Ortiz herunder til højre).

Sardin nr. 2 i testen er fra: Irmas langtidsmodnede sardiner i olivenolie (købt i Irma). Denne sardin er meget kompakt og fast i konsistensen i fiskekødet, hvilket er meget delikat, da der så er noget at bide og tygge i. Sardiner har kraftige olierede delikate noter. Der er tale om en sardin og olie, der er meget koncentreret i smagen. Denne sardin vil være god til et regulært måltid og ikke bare som snack. Den kan dog nok ikke stå alene. Den skal have noget brød eller lignende som tilbehør, da den smager så intenst.

Denne sardin fra Irma får 5 ud af 6 tjektegn, og lander derfor som den næstbedste sardin i denne test. Se produktet afbildet ovenfor til højre.

Læs hele testen og se alle resultaterne i avisen Politiken lørdag d. 18. jun. 2022, læs mere her (kun for abonnenter) >>

Inspiration og flere test

Herunder er en række øvrige test og lidt inspiration – tak fordi du læser med her.

Smagstest af softkernerugbrød af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af softkernerugbrød

Vi tester friskbagte rugbrød fra supermarkeder og landsdækkende caféer. Hvilke rugbrød smager mon bedst?

Klik, læs og se videoen med den store test af softkernerugbrød >>

Smagstest af fløde af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af fløde

Fløde er ikke helt ens, når man kigger på cremethed og flødet mundfornemmelse samt smag, der er lidt forskel på sødme, syre og mundfølelse.

Klik og se resultatet af denne test lige her >>

Michael René i studiet under optagelserne af “Det rene vanvid”, sæson 1, 2022

Læs også om “Det rene vanvid”

Michael René er dommer i rengøringskonkurrencen på Tv2 Zulu og Tv2 Play. Der er indspillet 7 programmer med 10 deltagere, og der kåres en vinder i sidste program nr. 7. Vinderen er Danmarks bedste til at gøre rent.

Klik og læs mere her >>

FAQ: Hvilken sardiner er den bedste?

👉 Hvilken sardin er den bedste?

Vinderen af den bedste sardin i år 2022 er en sardin med navnet Ortiz Sardinas fra Meny. Denne sardin er uden tvivl et gennemført luksusprodukt. Sardinen er enormt frisk og nøddet i smagen med et godt niveau af umami. Fiskekødet smager virkelig godt og er fisket på den helt rigtige måde. Olien matcher sardinens smag, flavour og tekstur hundrede procent.

error: