Politiken: Smagstest af kopnudler

Politiken: Smagstest af kopnudler

Smagstest og smagsevaluering af kopnudler med smag af kylling er foretaget af Michael René, der tester disse med Kirsten Høgh Fogt, der har arbejdet på Surhs Højskole, og som lå rent geografisk lige ved siden af der, hvor Michael René arbejdede, da Ernærings- og Sundhedsuddannelsen var allokeret i City under Suhrs Seminarium. Artiklen er designet og udarbejdet af journalist Line Felholt fra Politiken. Testen er lavet i samarbejde med Københavns Professionshøjskole.

Praktisk er der testes 6 forskellige typer af kopnudler med kylling. Der er analyseret og bedømt på sensoriske kategorier såsom: aroma, smag, mundfornemmelse, flavour og eftersmag og efterflavour. Alle kopnudler med kylling er testet som blindsmagninger, som I kan se på fotoet herunder:

Alle kopnudler er tilberedt og maskeret, så det ikke er muligt at se navnet eller hvilket brand, der smages.

Alle kopnudler med kylling er serveret “maskeret” i deres emballage, men pakket ind, så det ikke er muligt at se, hvilket brand der smages. Alle prøver er nummeret, og det er journalisten, der tilrettelægger nummerering og servering. På den måde ved dommerne ikke hvilke kopnudler, der smages.

Sensorisk baggrund

Michael René har arbejdet med sensorik siden 1998, hvor han fik sit første kursus i sensoriske analyser på Novo Nordisk og afdelingen for “Baking development” i Bagsværd. Dertil har Michael René arbejdet med sensorik gennem hele sin universitetstid gennem de mange fag på universitet, men også i sit arbejde som professionel smagsdommer hos det lokale sensoriske laboratorium på KVL ~ Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (i dag benævnt som Københavns Universitet). Sidst men ikke mindst har han undervist i sensorik siden 2007 og frem til dag (år 2022) og har skrevet 2 bøger om sensorik i 4 udgaver. Klik her og se omtale af bøgerne om sensorik >>

Annonce

Smagstest og smagsevaluering af kopnudler med kylling – Elsker du også kopnudler?

Der er testet kopnudler med kylling fra hhv.: Nissin Soba, COOP, Ajinomoto/Oyakata, Nissin Cup Noodles, Asian Kitchen & Rema 1000.

Testvinderen af kopnudler med kylling

Vinderen i test af kopnudler med kylling er kopnudler fra: Ajinomoto/Oyakata og varianten “Chicken Teriyaki fra Føtex. En kopnuddel, der er smagfuld, krydret med en god sødme. En nuddel med lidt ’lyd’ eller ’knas’, når man tygger. Den er godt krydret sammenlignet med de øvrige. Nudlerne er gode lange, hvilket er meget delikat.

Disse kopnudler med kylling får hele 6 tjektegn ud af 6 mulige.

Kopnudler med kylling der lander som nr. 2 er fra: Nissin Soba og varianten “Yakitori Chicken” også fra Føtex. Disse kopnudler med kylling smager dejligt af krydderier og har en solid karamelagtigt smag. Denne nuddel er meget sød, men der er også noget grønt, der knaser. Denne kopnuddel smager mere af umami end salt. Nudlerne i denne kopnuddel er meget lange, hvilket også er et plus.


Kopnudlerne her får 5 ud af 6 tjektegn.

Læs hele testen og se alle resultaterne i avisen Politiken lørdag d. 30. apr. og online tirsdag d. 3. maj. 2022, læs mere (kun for abonnenter) >>

Smagstest af softkernerugbrød af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af softkernerugbrød

Klik, læs og se videoen med den store test af softkernerugbrød >>

Smagstest af fløde af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af fløde

Fløde er ikke helt ens, når man kigger på cremethed og flødet mundfornemmelse samt smag, der er lidt forskel på sødme, syre og mundfølelse.

Klik og se resultatet her >>

FAQ: Hvilken kopnudler med kylling er den bedste?

👉 Hvilken kopnuddel med kylling er den bedste?

Der er stor forskel på de klassiske kopnudler med kylling i den store test i år 2022. Vinderen er en kopnuddel, der er smagfuld og krydret med en god sødme. En nuddel med lidt ’lyd’ eller ’knas’, når man tygger. Den er godt krydret sammenlignet med de øvrige kopnudler i testen. Nudlerne er gode lange, hvilket er enormt delikat.

error: