Sensorisk teori til Gymnasiale uddannelser. 3. ed., 2014 af Lektor Michael René

Sensorisk teori til Gymnasiale uddannelser. 3. ed., 2014 af Lektor Michael René

Har du behov for et indblik i, hvorledes vores sensoriske sanser er opbygget og virker? Er du interesseret i at arbejde med produktudvikling af fødevarer og måltider, men mangler et værktøj med inspiration til at kunne teste og/eller konkludere på dine mange data? Er du interesseret i at vide mere om de variable, der bl.a. medvirker til vores valg af fødevarer og bedømmelse af fødevarekvalitet? Så er denne bog om “Sensorisk teori” perfekt til dig uanset om du er underviser, studerende, elev eller blot interesseret i god mad og nysgerrig på emnet.

Sensorisk teori  |  Intro til sensorik- og produktudviklingsbogen

Forside 3 ed png (1)Bogen “Sensorisk teori til gymnasiale uddannelser” har i perioden 2010 til 2013 været anvendt som kursusmateriale til en række foredrag for gymnasieelever og private firmaer med det formål, at inspirere dels gymnasieeleverne til at vælge en uddannelse, der fokuserer på produkt- og konceptudvikling af fødevarer og som inspiration til underviserne på de gymnasiale uddannelser og specielt fagfeltet biologi.

Dertil har bogen været anvendt som inspiration og ekstra teori med en dybere metodeagtig tilgang til evaluering af fødevare- og måltidskvalitet, som supplerer den viden kokke og køkkenpersonale har fra deres uddannelse og arbejde indenfor det sensoriske fagfelt, Annonce: Køb her >>
.

Sidst men ikke mindst har bogen været anvendt som inspiration til alle madinteresserede med en grundig præsentation af hele det menneskelige sanseapparat og den kompleksitet, der er i bedømmelse og evaluering af fødevarekvalitet både objektivt og subjektivt.

Indhold i Sensorisk teori

Bogen er skrevet i et let læseligt sprog med illustrationer og øvelser.

I naturvidenskabelige fag på bacheloruddannelser og på de gymnasiale uddannelser er det vigtigt at koble teoretisk viden med praksis. Sensorisk teori og fødevarevidenskab kobler kemi og fysik praksisnært med videnskab fra sensoriske analyser.

Kompendiet giver en introduktion til den sensoriske videnskab med fokus på biologiske og kemiske processer målrettet bachelor- og gymnasiale uddannelser. Teorien illustreres med praksisnære øvelser. 3. udgave er udvidet med triangeltest, en ekstra øvelse, meget mere teori og nye illustrationer.

Anmeldelse af Sensorisk teori.

Alt i alt en glimrende indføring i sensorik for kollegaer, som endnu ikke har kastet sig over dette spændende emnefelt”.  Foreningen af danske biologer.

.

Forside 3 ed png (1).

Michael René, Sensorisk teori til Gymnasiale uddannelser. 3. ed., 2014 © Forlaget Metropol, København 2010. ISBN-13: 978-87-7392-701-4. Anmeldelse >> Læs bagsiden her >>

Annonce: Køb her >>

.

.

Om forfatteren.

Michael René er forfatter, ingeniør, levnedsmiddelkandidat og underviser som lektor i statistik, sensoriske analyser af mad og metoder til måling af fødevarekvalitet samt hygiejne, rengørings- og fødevarekemi. Han underviser på uddannelsesinstitutioner som PH Metropol, CPH Business, RUC, m.fl. og holder foredrag.

Michael René har undervist i sensoriske analyser siden 2009. Han fik sin første uddannelse som professionel sensorisk smagsdommer hos Novozymes tilbage i 1998 og har arbejdet som professionel smagsdommer på Københavns Universitet (tidligere KVL). Micheal René arbejder desuden for den danske presse på Tv, i radio og den trykte presse som fødevare- og rengøringsekspert og har smagsevalueret og anmeldt hundredevis af forskellige fødevareprodukter og kategorier i over 10 år.

Gucca-logo-blueAnnonce: Gucca – Din online boghandel, Link >>

.

Sensorisk teori til gymnasiale uddannelser, 3. ed. 2014, Forlaget Metropol.

.

error: