Radio 24/7: Den 7’ende grundsmag

Radio 24/7: Den 7’ende grundsmag

Fødevareekspert Michael René snakker med Radio 24/7 omkring den netop nyopdagede 7’ende grundsmag anno 23. aug. 2016. Michael René er live i studiet med radiovært Mads Østergaard. Hvad er den 7’ende grundsmag, og hvilke muligheder er der praktisk nu og frem med denne nye viden? Michael René skriver om den 7’ende grundsmag i en af hans to kommende bøger, så det kommer du til at læse meget mere om fremover. Michael René var i studiet d. 7. sep. 2016 kl. 18:00 – 18:20.

Radio24syv-logo

Fødevareekspert Michael René – Sensorik i hverdagen

Sensorik opleves af alle individer, hver eneste dag året rundt, men hvorfor diskuteres sensorik og fysiologi bag hele vores sanseapparat, så sjældent af store medier? Måske blot fordi, at de ikke ved, at det ikke bare handler om smag og at emnet nemt kan eskaleres til meget mere end en sølle smagstest af fire til ti fødevareprodukter.

Det er lige præcis her at de meget simple og helt enkle journalistiske og redaktionelle antagelser fejler. De sensoriske metoder kan så meget mere og videnskaben bag er et skattekammer af forskning, teknologi og banebrydende statistisk modellering af virkeligheden med mange formål.

Hvor kompleks tror du det er at producere et ny øl, der kan sælges med overskud på det danske marked og som kan få hyldeplads i en af de danske detailkæder? Og dernæst, hvordan sikre man at forbrugerne køber et produkt, hvor deres forventninger indfries til fulde?

Michael René har smagsevalueret over 1000 danske fødevarer de sidste 14 år og har lavet bunkevis af smagstest. Det er tydeligt, hvor mange kategorier, der har meget mere at byde på i forhold til, hvad man skulle tro. Dertil er der virkelig mange produkter i markedet, som absolut er velproduceret både sensorisk og brandmæssigt, men der er også produkter iblandt, der uden tvivl burde kasseres og som nogen burde have sorteret fra pga. for dårlig sensorisk kvalitet.

Læs mere om den ene af Michael Renés mange bøger om sensorik og fødevarekvalitet >>

error: