Praktiskbolig.dk: Bekæmpelse af møl

Praktiskbolig.dk: Bekæmpelse af møl

Rengørings- og hygiejneekspert Michael René giver gode tips til praktiskbolig.dk om bekæmpelse af flyvende møl og møllarver i dit hjem, køkken, bryggers eller andre steder.

Man opdager først møl, når larven er udklækket og de flyver rundt om ørene på dig. Møl er mørkebrune og sorte og ca. 2. cm lange. Larverne er hvide/gullige og ca. 1 – 2 cm. lange. Møl sidder som regel meget stille om dagen, hvor der er lyst. De flyver også omkring i tusmørke, samt når det bliver lyst for at finde en egnet mage og sted, hvor de kan lægge deres æg. Parringen finder sted kort efter, at møllet er udklækket fra larven, og få timer senere begynder hunnen at lægge æg.

Æggene lægges løst i mel eller andre egnede madvarer, som eks. mange former for klid, gryn, mel, tørvarer, nødder o.lign. Et hunmøl lægger op til 200 æg i gennemsnit, og det tager et sted mellem 4 til 14 dage før larverne udklækkes. Larverne kravler af sted og for at spise og spinder samtidig en klæbrig tråd, hvor de ekskrementer, der produceres, klistres fast i spindet og der udvikles langsomt en fæl oxideret duft. Larverne er også lyssky og holder mest i mørket. Når de er udvokset kravler de op på overfladen af det mel, produkt, materiale eller ud på væggen/loftet tæt på den revne eller den sprække, hvor de er udklækket. Så forpupper de sig i et tæt spind. Efter 6 – 14 uger udklækkes larven til et flyvende møl, læs mere her samt gode råd til bekæmpelse af dine møl og/eller møllarver, 10. okt. 2013, læs mere >>

praktiskbolig

error: