Politiken: Smagstest af kransekage til nytår af Michael René

Politiken: Smagstest af kransekage til nytår af Michael René

Fødevareekspert Michael René udfører en smagstest af kransekage i samarbejde med journalist Line Felholt fra Politiken og kok Christine Bille. Konkret er der testet de varianter, der nu er tilgængelige i supermarkeder landet over. Der er både økologiske varianter, søde, men også varianter med en højere grad af bitterhed blandt de testede kransekager. Alle de testede varianter er udvalgt og indkøbt af Politiken. Der er testet fem forskellige typer af kransekager fra producenter, supermarkeder og mærker som hhv. Becks konditori fra COOP, Rhein Van Hauen, Rema1000, COOPs private label og Føtex private label.

Teknisk er der foretaget en blindtest af alle de testede produkter, som er tilberedt eller pakket ud af journalist Line Felholt. Alle prøver er “blindet” og mærket op med numre. På den måde ved dommerne ikke, hvilke kransekager, der konkret er i spil i denne test. Dertil smagstester og nedskriver dommerne deres bedømmelse individuelt, så de ikke kan påvirke hinandens beskrivelse af produktet. Der lavet en profilering af de mange produkter, og der gives point på en skala fra 1 til 6, hvor 6 er det bedste samt det mest optimale produkt. Artiklen er publiceret i Lørdagsliv og på Politiken.dk d. 28. dec. 2019, læs mere (kun for abonnenter) >>

 

Annonce
Vinderne af den store smagstest af kransekage til nytår

Kransekage er altid en populær spise nytårsften. Det er vigtigt at bemærke, at der er en enorm stor forskel på netop kransekage. Så det kan godt betale sig, at kigge efter en ekstra gang om man nu køber den bedste derhjemme. Se hvilken kransekage, der løber med sejren i teksten under fotoet her.

Vi kan afsløre, at vinderen fra denne smagstest af kransekage er fremstillet af Salling Group (nr. 4 på fotoet) og er Føtex eget brand. Testvinderen havde god smag af mandel, sødme og bitterhed samt en solid bagte flavour. Den har en god mandelsmag og er velbagt med et godt bid. Kransekagen er stadig hård og knasende udenpå og blød indeni. En kransekage vi absolut kan anbefale. Den er set til en stykpris på 15 kr. i Føtex (nov 2019).

Nr to i smagstest af kransekage, der lander produktet fra COOP (Nr. 2 på fotoet) og er COOPs eget brand fra eks. Brugsen og Kvickly. Den er mere fast i toppen og i bunden af kransekagen og er helt blød i midten. Der er en god balance i smagen mellem det søde og mandelflavour. Der er gode bitre noter af bagthed – nærmest som bagte vafler.  Kransekagen afsluttes med en astrigerende tørhed til sidst, når man har sunket første bid af kransekagen. En kransekage jeg bestemt kan anbefale. Kransekagen er set til en stykpris på 16 kr. i COOP (nov 2019). Artiklen er publiceret i Politiken, d. 28. dec. 2019, læs mere (kun for abonnenter) >>

 

politiken_logo

Annonce

Annonce: Klik og find din næste bog her >>

Annonce: Klik og find din næste bog her >>

Annonce
error: