Politiken: Marinerede sild af fødevareekspert Michael René, der smagstester og smagsevaluerer sild

Politiken: Marinerede sild af fødevareekspert Michael René, der smagstester og smagsevaluerer sild

Marinerede sild smagstestet og smagsevalueret af Michael René, som tester disse med Louise Beck Brønnum, der er gastrofysiker og journalist Mikkel Bækgaard fra Politiken.

Praktisk er der testes 6 forskellige typer af sild. De er analyseret og bedømt ud fre sensoriske kategorier såsom: aroma, smag, udseende, mundfornemmelse, flavour og eftersmag og efterflavour. Alle marinerede sild er er testet som blindsmagninger, dvs. alle sild er hældt op i skåle, der er nummeret. Det er journalisten, der tilrettelægger nummerering og servering. På den måde ved dommerne ikke hvilken sild, der er i hvilke skåle.

Sensorisk baggrund

Michael René har arbejdet med sensorik siden 1998, hvor han fik sit første kursus i sensoriske analyser på Novo Nordisk og afdelingen for “Baking development” i Bagsværd. Dertil har Michael René arbejdet med sensorik gennem hele sin universitetstid gennem de mange fag på universitet, men også i sit arbejde som professionel smagsdommer hos det lokale sensoriske laboratorium på KVL ~ Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (i dag benævnt som Københavns Universitet). Sidst men ikke mindst har han undervist i sensorik siden 2007 og frem til år 2023, og han har skrevet 2 bøger om sensorik i 4 udgaver samt en bog om æbler, hvor alle æbler er smagstestet og beskrevet nuanceret. Klik her og se omtale af bøgerne om sensorik >>

Annonce

Smagstest og smagsevaluering af marinerede sild – Så man slet ikke behøver snaps til

Der er testet sild fra hhv.: Hirtshals sild, COOP extra, Marinerede Skippersild, Lykkeberg, Glyngøre og Salling Princip .

Testvinderen af Marinerede sild

Vinderen i test af marinerede sild er nr. 3 fra venstre på fotoet ovenfor nemlig: Hirtshals sild – Marinerede fileter, gammeldags modnede der er købt i Kvickly. Disse sild har en meget fast og god konsistens. Den er flot og meget delikat. Silden har en lidt tør mundfølelse, men det gør ikke noget, for man får noget mere at bide i. Den er så god, at man slet ikke behøver snapsen til. Denne type af sild får hele 6 tjektegn ud af 6 mulige.

Marinerede sild nr. 2 i testen er er: Coop Extra – Marinerede sild i bidder, der også er købt i Kvickly, som er nr. 2 fra venstre i fotoet ovenfor. Godt med krydderier i. Meget delikat krydret og nuanceret i smagen. Den har også lidt peber. Er også lidt frugtig i det, sådan en lidt sød, bæragtig smag.. Silden får 5 ud af 6 tjektegn.

Læs hele testen og se alle resultaterne i avisen Politiken fra lørdag d. 12. dec. 2023, link til testen >>

Smagstest af softkernerugbrød af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af softkernerugbrød

Klik, læs og se videoen med den store test af softkernerugbrød >>

Smagstest af fløde af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af fløde

Fløde er ikke helt ens, når man kigger på cremethed og flødet mundfornemmelse samt smag, der er lidt forskel på sødme, syre og mundfølelse.

Klik og se resultatet her >>

FAQ: Hvilken sild er den bedste?

👉 Hvilken marinerede sild er den bedste?

Der er stor forskel på både konsistens, surehedsgrad, syre og salt i de mange testede marinerede sild, der er testet i år 2023. Vinderen af sild en fast og god konsistens. Den er flot og delikat. Silden har en god tør mundfølelse, hvor der er noget mere at bide i. Den er så god, at man slet ikke behøver snapsen til. Denne marinerede sild er den bedste af dem alle.

error: