Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer Sushi

Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer Sushi

Smagstest af sushi. Fødevareekspert Michael René smagstester Sushi for Politiken i samarbejde med journalist Line Felholt. Der er testet Sushi fra hhv. Bilka, Irma, 7-Eleven, Føtex og Rema1000. Sushi smager fantastisk og er et godt bidrag til det anbefalede ugentlige indtag af fisk på 350 gram fisk, herunder anbefales det, at man indtager 200 gram fed fisk som laks, ørred, makrel og sild og 150 gram af de øvrige mere magre fisk.

Annonce
Contents

Smagstest af sushi | Den bedste sushi er fra Bilka

Vi kan afsløre, at vinderen i den store smagstest af sushi er fra Bilka i mærket Sushi Daily (fra sushi-station). Sushien ser virkelig delikat ud i æsken og indeholder 12 stk i alt. Sushi daily koster kun 100 kr (april 2019). Sushierne er flot arrangeret i rummene og laksen er meget flot og intens i farven. Sammensætningen af denne vindersushi er meget enkelt og består af hhv. Avocado, laks, tun, ris og tang. Tilbehøret af ingefær har en god styrke og wasabien er meget intens og har en vedvarende smag. Sojaen har en god umamismag og er tilpas salt i smagen. Risene friske og dejligt fugtige. Denne vinder sushi er en restaurant værdig, og den fås nok ikke meget bedre i supermarkederne.

Nr. 2 i testen var fra 7-Eleven i mærket Reitan og indeholder 12 stk til 49,95 (april 2019). Se de øvrige lækre sushier og beskrivelserne af smag, konsistens, udseende og flavour/aroma i Politikens artikel (PS: artiklen er kun for abonnenter), d. 7. maj. 2019, læs mere >>

politiken_logo

Annonce
Smagstest af sushi – Tilbehøret er også enormt vigtigt

Tilbehøret i sushi er enormt vigtigt. I de flleste sushi-menuer, der er der tre typer af tilbehør som wasabi, soja og ingefær.

Wasabi: I smagstest af sushi, der forekom tilbehøret af wasabi i hele 3 typer i de fem indkøbte Sushi-menuer. Den primære wasabi forekom i 3 ud af de 5 sushi-menuer og var en wasabi, der havde en kortvarig intens styrke, som fadede hurtigt. Én af de øvrige typer wasabi var portioneret på forhånd og den første smagsprøve af denne wasabi, der smagte den ikke af noget overhovedet, men efter at have homogeniseret wasabien blev smagen en anelse stærkere, men samlet ikke særlig kraftig. Den sidste wasabi var perfekt med en stærk intens og vedvarende styrke, der blev hængende i munden i længere tid. Som aflsuttende note kan det tilføjes at Wasabi består af presset japansk peberrod, tilsat sennep og grøn farve.

Soja: I smagstest af sushi, der forekom tilbehøret af soja i 2 typer. Den ene type var meget salt og smag af umami. Den anden variant var mindre salt men havde en mere “ren” intens smag af umami.

Ingefær: I smagstest af sushi, der forekom tilbehøret af ingefær i to typer. Den ene type af ingefær forekom indledningsvist sød i smagen med en svag stærk ingefær. Den anden typer af ingefær var syrnet, så den startede syrligt og så kom den stærke ingefærsmag snigende.

Annonce
Smagstest af sushi – Sådan bør den bedste sushi smage

En god menu med lækker frisk sushi smager fantastisk. Gode friskkogte ris, der ikke er for klistrede i konsistensen, men fugtige og delikate, når man tygger dem. Dertil bør tangen være frisk, og der bør være lidt tilbageværende fasthed i konsistensen. Fisken skal være repræsenteret i et vist volumen, så den smager tydeligt igennem, når man spiser sushi.

Sidst men ikke mindst bør tilbehøret af soja, wasabi og ingefær være af en ordentlig kvalitet og smage solidt igennem i retten. Sojaen skal have en god grundsmag af umami med en svag saltet smag. Wasabi skal have en vis styrke og en god blød konsistens. Ingefær bør have en gennemtrængende smag af ingefær.

Annonce
Smagstest af Shushi – Metode til smagstest af sushi

Smagstest af Sushi foregik standardiseret, hvor Sushibakkerne anonymiseres, og de to smagsdommere kokken Christine Bille og Fødevareekspert og lektor Michael René smagstester de mange produkter individuelt. De smager og vurderer smag, konsistens, udseende, duft og flavour samt mundfornemmelse. De skriver deres bedømmelse og noterer resultatet af smagstest af sushi ned på et stykke papir individuelt. Smagsløgene nulstilles mellem hvert produkt, så der ikke overføres smage mellem de mange produkter. Når alle sushi er smagstestet, så gives der point til hvert produkt på en skala fra 0 til maks 6 point. Dommerne bedømmer pointene ud fra, hvorvidt de enkelte produkter lever op til standarden af god sushi-kvalitet. Bedømmelserne gives individuelt og der regnes et gennemsnit af de to dommeres bedømmelse. Er der to produkter, der får lige mange point, så placeres den sushi, der er billigst før den dyreste sushi.

Annonce
error: