Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer pizza på køl

Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer pizza på køl

Smagstest af pizza på køl af fødevareekspert Michael René, der tester pizza på køl fra supermarkedet, hvilket bliver mere og mere udbredt. Der testes for Politiken i samarbejde med  journalist Line Felholt. Der er foretaget smagstest pizza på køl fra hhv. Føtex, Irma, Lidl, Menu og Netto.

Annonce
Smagstest af Pizza på køl | Den bedste pizza på køl

Vi kan afsløre, at vinderpizzaen hedder Casa Tarradellas, og den kan købes i Netto. Denne form for pizza fås nok ikke meget bedre i supermarkederne. Casa Tarradellas har fire oste og en smag, der endelig markerer sig og smager af noget. Absolut en delikat sammensætning af oste. Med denne pizza, der er vi tættere på, hvad man kan købe i sit lokale pizzeria. Designet og udformningen af pizzaen er elegant med en flot og fin brødkant. Smagsmæssigt er der noget bitterhed i denne pizza, og det klæder pizzaen godt. Andre pizzaer er ofte mere søde i smagen. Denne pizza har ligesom et smagsmæssigt ekstra lag, og det er delikat. Absolut en favorit til prisen.

Nr. 2 i testen var fra Menu i mærket Gestus og denne pizza er med skinke og lidt ost. Brødkanten ser hjemmelavet ud. Smagsmæssigt har pizzaen en røget flavour, champignonerne ser dog lidt tørre ud. Pizzaen har en lidt kraftig salt smag, teknisk er der for meget kød og lidt for lidt ost – sammenlignet med voluminet af tomatsovs. Det trækker lidt ned. Men tag ikke fejl, du får en god og jævn pizza.

Se de øvrige lækre pizzaer tilgængelig på køl i dit supermarkede i Politikens artikel (PS: artiklen er kun for abonnenter), d. 25. maj. 2019, læs mere >>

politiken_logo

Annonce
Smagstest af pizza på køl – Metode til smagstest af pizza på køl

Smagstest af pizza på køl foregik standardiseret, hvor pizzaerne er taget ud af æskerne og anonymiseret for de to smagsdommere. De to dommere er hhv. kokken Christine Bille og fødevareekspert og lektor Michael René, der smagstester de mange produkter individuelt. De smager og vurderer smag, konsistens, udseende, duft og flavour samt mundfornemmelse. De skriver deres bedømmelse og noterer det ned på et stykke papir individuelt. Smagsløgene nulstilles mellem hvert produkt, så der ikke overføres smage mellem de mange produkter. Når pizza på køl er smagstestet, så gives der point til hvert produkt på en skala fra 0 til maks 6 point. Dommerne bedømmer pointene ud fra, hvorvidt de enkelte produkter lever op til standarden af god pizza-kvalitet. Bedømmelserne gives individuelt og der regnes et gennemsnit af de to dommeres bedømmelse. Er der to produkter, der får lige mange point, så placeres den pizza på køl, der er billigst før den dyreste pizza på køl.

Annonce
error: