Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer smørbare blandingsprodukter

Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer smørbare blandingsprodukter

Smagstest og smagsevaluering af smørbare blandingsprodukter er foretaget af Michael René, der tester disse med Christine Bille, der er selvstændig gastronomisk kok og forfatter og journalist Line Felholt fra Politiken. Testen er lavet i samarbejde med Københavns Professionshøjskole.

Praktisk er der testes 6 forskellige typer af smørbare blandingsprodukter indkøbt i danske supermarkeder. Der er analyseret og bedømt på sensoriske kategorier såsom: aroma, smag, mundfornemmelse, flavour og eftersmag og efterflavour. Alle prøver er nummeret, og det er journalisten, der tilrettelægger nummerering og servering som blindsmagninger. På den måde ved dommerne ikke hvilke smørbare blandingsprodukter, der smages, som I kan se på fotoet herunder:

Smagstest af smørbare blandingsprodukter

Sensorisk baggrund

Michael René har arbejdet med sensorik siden 1998, hvor han fik sit første kursus i sensoriske analyser på Novo Nordisk og afdelingen for “Baking development” i Bagsværd. Dertil har Michael René arbejdet med sensorik gennem hele sin universitetstid gennem de mange fag på universitet, men også i sit arbejde som professionel smagsdommer hos det lokale sensoriske laboratorium på KVL ~ Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (i dag benævnt som Københavns Universitet). Sidst men ikke mindst har han undervist i sensorik siden 2007 og frem til dag (år 2022) og har skrevet 2 bøger om sensorik i 4 udgaver. Klik her og se omtale af bøgerne om sensorik >>

Annonce

Smagstest og smagsevaluering af smørbare blandingsprodukter – Vinderen er ikke så dyrt

Der er testet smørbare blandingsprodukter fra hhv.: COOP, Lurpak, Økologisk kærgården, First Price, Bakkedal og Egelykke.

Testvinderen af smørbare blandingsprodukter er:

Vinderen i test af smørbare blandingsprodukter er et produkt fra: “Egelykke fra Netto. Den er salt på den behagelige måde og har en unik lang syrlig smag, der bliver hængende og holder fast. En klar kvalitet. Den er rapsagtigt krydret, hvilket er virkelig delikat – Bon appetit.

Dette smørbare blandingsprodukt får 5 tjektegn ud af 6 mulige.

På plads nr. 2 af smørbare blandingsprodukter er produktet fra: Bakkedal fra Menu”. Den har en skarp syre, der markerer sig positivt. Viskositeten er blød, og den afslutter med en astingerende (tør) delikat mundfornemmelse.


Dette smørbare blandingsprodukt får 4 ud af 6 tjektegn.

Læs hele testen og se alle resultaterne i avisen Politiken lørdag d. 24. sep. og online onsdag d. 28. sep. 2022, læs mere (kun for abonnenter) >>

Smagstest af softkernerugbrød af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af softkernerugbrød

Klik, læs og se videoen med den store test af softkernerugbrød >>

Smagstest af fløde af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af fløde

Fløde er ikke helt ens, når man kigger på cremethed og flødet mundfornemmelse samt smag, der er lidt forskel på sødme, syre og mundfølelse.

Klik og se resultatet her >>

FAQ: Hvilket smørbare blandingsprodukt er den bedste?

👉 Hvilket smørbare blandingsprodukt er det bedste?

Der er stor forskel på smørbare blandingsprodukter i den store smagstest i 2022. Vinderen er et produkt, der er salt på den behagelige måde og har en unik lang syrlig smag, der bliver hængende og holder fast. En klar kvalitet. Den er rapsagtigt krydret, hvilket er virkelig delikat – Bon appetit.
Det bedste smørbare blandingsprodukt fra smagstesten er Egelykke.

error: