Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer Fetaost

Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer Fetaost

Smagstest og smagsevaluering af fetaost er foretaget af fødevareekspert Michael René, der tester disse med Christine Bille, der er selvstændig gastronomisk kok og forfatter og journalist Line Felholt fra Politiken. Testen er lavet i samarbejde med Københavns Professionshøjskole.

Praktisk er der testes 6 forskellige typer af Fetaoste indkøbt i danske supermarkeder. Der er analyseret og bedømt på sensoriske kategorier såsom: aroma, smag, mundfornemmelse, flavour og eftersmag og efterflavour. Alle prøver er nummeret, og det er journalisten, der tilrettelægger nummerering og servering som blindsmagninger. På den måde ved dommerne ikke hvilke oste, der smages, som I kan se på fotoet herunder:

Smagstest af Fetaoste

Sensorisk baggrund

Michael René har arbejdet med sensorik siden 1998, hvor han fik sit første kursus i sensoriske analyser på Novo Nordisk og afdelingen for “Baking development” i Bagsværd. Dertil har Michael René arbejdet med sensorik gennem hele sin universitetstid gennem de mange fag på universitet, men også i sit arbejde som professionel smagsdommer hos det lokale sensoriske laboratorium på KVL ~ Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (i dag benævnt som Københavns Universitet). Sidst men ikke mindst har han undervist i sensorik siden 2007 og frem til dag (år 2022) og har skrevet 2 bøger om sensorik i 4 udgaver. Klik her og se omtale af bøgerne om sensorik >>

Annonce

Smagstest og smagsevaluering af Fetaoste – Den billigste fetaost overrasker positivt

Der er testet Fetaoste fra hhv.: Princip, Änglamark øko, Øgo, Minerva, Salakis og Salling.

Testvinderen af Fetaoste er:

Vinderen i test af fetaost er en ost fra: “Salling Feta i blok fra Føtex. Det er faktisk den billigste fetaost, når der kigge på kilopris blandt alle seks fetaoste i denne test.

Denne feta er fast i konsistensen, når den skæres, men den er blød at tygge i. Samtidig er fetaen cremet med en tør mundfornemmelse til sidst. Meget delikat feta, der er lidt mindre skarp end nogle af de andre fetaoste. God og mild feta, der Ikke er for salt og ej heller for syrlig. Du får en balanceret feta. Denne ost er absolut en af mine favoritter blandt fetaoste – Bon appetit.

Denne Feta får 6 tjektegn ud af 6 mulige.

Fetaost på plads nr. 2 er fra: Pricip Græsk Feta fra Føtex”. Denne Feta er tykt skåret. Du får en høj blok. Osten er visuelt meget flot. Smagsintensiteten er meget skarp i kort tid, men syren bliver hængende. Der er tale om en sodavandsagtig syre, men ikke dårligt ment. Dertil giver fetaen en dejlig umami og bitterhed. Fetaen er fast og cremet i konsistensen.


Fetaosten her får 5 ud af 6 tjektegn.

Læs hele testen og se alle resultaterne i avisen Politiken lørdag d. 17. sep. og online tirsdag d. 20. sep. 2022, læs mere (kun for abonnenter) >>

Smagstest af softkernerugbrød af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af softkernerugbrød

Klik, læs og se videoen med den store test af softkernerugbrød >>

Smagstest af fløde af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af fløde

Fløde er ikke helt ens, når man kigger på cremethed og flødet mundfornemmelse samt smag, der er lidt forskel på sødme, syre og mundfølelse.

Klik og se resultatet her >>

FAQ: Hvilken Fetaost er den bedste?

👉 Hvilken Fetaost er den bedste?

Der er stor forskel på Fetaost og der gives fra 2 tjektegn til hele 6 tjektegn i den store smagstest i år 2022. Vinderen er en feta, der er fast i konsistensen, når den skæres og den er blød at tygge i. Samtidig er fetaen cremet med en tør mundfornemmelse til sidst. Delikat feta – dog lidt mindre skarp end de øvrige fetaoste. God og mild feta – Ikke for salt og ej heller for syrlig. Du får en balanceret feta og absolut en af mine favoritter – Bon appetit.

error: