Politiken.dk: Skru ned for vasketemperaturen

Politiken.dk: Skru ned for vasketemperaturen

Hygiejne- og rengøringsekspert Michael René assisterer med gode råd til vask af tøj. Målet er at få danskerne til at skrue en anelse ned for vasketemperaturen under forudsætning af at, der vælges koldtvandsvaskemidler, når der vaskes ved 30 grader, Politiken, kultursektionen side 7, 19. mar. 2014.

.

Contents

30 grader

Vask alt hverdagstøj ved 30 grader også selvom der står 40 grader på tøjet. Angivelsen 40 grader på tøjet er den maksimale vasketemperatur, som producenten anbefaler til tøjet.

.

60 grader

Vask tøj som håndklæder, karklude, sengelinned, viskestykker, undertøj o.lign. ved 60 grader. Lider du af husstøvmideallergi, bør du vaske dit sengelinned ved 60 grader flere gange om året, følg anvisninger fra Astma- og allergiforbundet.

.

80 grader

Vask tøj med fækalier, urin, blod samt tøj med øvrige risikable mikrobielle faktorer ved minimum 80 grader med egnede vaskemidler. Bemærk dog at blod bør forbehandles for at sikre at pletterne forsvinder. Se de gode råd om pletfjerning af blod her >>

.

Sygdom i familien

Er der sygdom i familien eller lider du selv af en sygdom, som kræver en højere hygiejnisk standard, kan du periodisk differentiere dine vaske og følge anvisninger fra din læge, hvis der er sygdom i familien.

,

Vedligeholdelse af vaskemaskinen

For at sikre at din maskine ikke kontamineres og forurenes med bakterier, så anbefales det at enten 1. Hver femte vask skal være ved minimum 60 grader eller 2. Kør én vask om måneden en ved minimum 80 grader.

 

politiken_logo

.

Læs mere i denne rapport. Bemærk også s. 52, hvor det er illustreret, hvad du bør komme i vaskekurven til en 30 graders vask, og hvad du bør komme i kurven til en 60 graders vask. På side 53 er det illustreret, hvordan du bør vaske og vedligeholde din vaskemaskine yderligere.

error: