Politiken.dk: Smagstest af hindbærmarmelade

Politiken.dk: Smagstest af hindbærmarmelade

Smagstest af hindbærmarmelade varierer fra mormors hindbærmarmelade til babymos samt kompakt og tør hindbærmarmelade. En god hindbærmarmelade kan sammensættes og produceres på mange måder. I denne test er der testet både økologiske hindbærmarmelade samt ikke økologiske hindbærmarmelade. Praktisk er der smagtestet hindbærmarmelade fra hhv. St. Dalfour, First Price, Fynbo Økologisk, Den Gamle Fabrik, Änglamark, Frk. Anna, Fior di Frutta italiensk hindbærmarmelade. Kig med og læs, hvordan din egen favorit klarer sig i vores store test af marmelade.

Smagstest af hindbærmarmelade

Praktisk er hindbærmarmeladerne testet i en blindtest, hvor to dommere laver en smagstest af hindbærmarmelade blindet med numre og stillet frem på en tallerken, så det er umuligt at genkende et specifikt produkt. Så bliver produkterne smagstestet af de to dommere der bedømmer individuelt og nedskriver alle kommentarer til de sanselige oplevelser og de to dommere giver karakter fra 0 til 6 point. Så fremlægges alle resultaterne og sidst men ikke mindst så ses produkterne og der knyttes en kommentar til deklarationerne. Resultatet kan ses i Politiken d. 23. maj. 2016, læs mere >>

politiken_logoLæs mere om smagsprofilering af hindbærmarmelade i vores leksikon >>
Se også definitionen af marmelade vs. syltetøj

..

Smagstest af hindbærmarmelade – Sådan skal den gode marmelade smage

En rigtig god hindbærmarmelade skal have en balanceret sød og syrlig smag, men stadig have en god solid hindbærflavour. Den gode hindbærmarmelade skal bringe duft, smag og aroma ind til din mad, og helst give dig en fornemmelse af en god hjemmelavet hindbærmarmelade uden for meget syre, sukker og kunstige sødemidler.

.

fjern-syltetoej-og-fjern-marmelade

Klik og se hvordan du fjerner pletter med marmelade og syltetøj >>

.

Hindbærmarmelade…? Få E-numre – se oversigten her

I hindbærmarmelade forventer Fødevareekspert Michael René ikke særlig mange E-numre, men lidt konserveringsmidler, eventuelt forskellige syrer og konsistensforbedrende midler. Hindbærsyltetøj er produceret af nedenstående ingredienser og vi giver et eksempel på en deklaration herunder.

Ingredienser: sukker, pektin, citronsyre, kaliumsorbat, hindbær og sikkert også både sorbin og/eller benzoesyre.

Deklaration: Sukker, hindbær, vand, citronsaft, geleringsmiddel (E440) og konserveringsmiddel (E202).

E202 Kaliumsorbat effektivt konserveringsmiddel som virker mod gær, skimmel og visse bakterier.
Naturligt forekommende i rønnebær, tomater og jordbær. Bruges i let sure levnedsmidler som eks. syrning af hindbærsyltetøj og øvrige syltetøj og marmelader.

E440 Pektin, kulhydrat fra citron- & appelsinskaller. Bruges i marmelader og syltetøj som geleringsmiddel og fortykningsmiddel.

Bøger.org - logoAnnonce: Find din næste bog på Bøger.org >>

error: