Politiken.dk: Fødevareekspert om dumpet luksusis; »Det handler om, hvad man er vant til«

Politiken.dk: Fødevareekspert om dumpet luksusis; »Det handler om, hvad man er vant til«

Fødevareekspert og lektor Michael René bliver bedt om at analysere resultatet fra en smagstest udført af Politken, hvor et par øvrige smagsdommere dumper Hansen Is som pindis. Årsagerne er mange da alle isopskrifter jo som udgangspunkt er teknologisk forskellige. Hansens is indeholder bl.a. vegetabilske fedtsyrer og Hansen is er ikke tilsat smørfedt og dette bidrager naturlig til en anden fedtsyreprofil samlet og er i henhold til Michael Renés det umiddelbare bedste bud en mulig hypotetisk årsag til at dommerne evaluerer isen anderledes end de øvrige ispinde.

.

Hansen

Det er positivt at Hansens pindis fremhæver, at der indenfor “mono- og diglyceridindholdet (E471)” er tale om et vegetabilsk produkt, så det er nemt at tilvælge vegetabilsk fedt, når der købes is og det er enklere at fravælge animalske produkter.

Mono- og diglyceridindholdet (E471) kan nemlig også tilsættes som animalsk fedt. Det er meget positivt, så jeg er lidt ærgerlig at denne is ikke score en højere karakter for Hansens pindis har efter min vurdering en høj brandværdi og fortjener en solid plads i markedet også selvom den smager anderledes. Men husk anderledes er ikke dårligt, for det udvider blot vores smagsunivers, og det har vi behov for, 15, jun. 2015, læs mere >>

politiken_logo

error: