michaelrene.com: Idiot til Kongehus

michaelrene.com: Idiot til Kongehus

Titlen på denne artikel fra “Idiot til Kongehus”, er naturligvis ikke en karakteristik af den altid hårdtarbejdende og glade ekspert, men derimod en helt anden historie.

Vi får af og til noter og beskeder, når Michael René findes omtalt eller forekommer i bøger, film, biografier, dokumentarromaner mm. Herunder har vi samlet et par af de biografiske omtaler af Michael René som fødevareekspert og Tv-vært.

Michael René 2015

.

Contents

Kongehuset

Michael René er nævnt i Jens Høvsgaard afdækkende bog om det danske kongehus. Michael René lavede nemlig en smagsevaluering af kongehusets kyllinger fra “De 5 Gaarde” sammen med “Den skaldede kok” og denne anmeldelse er omtalt marginalt, men dog positivt i bogen om kongehuset (Høvsgaard, 2013, s. 234 – 235).

Det-koster-et-kongerige

Annonce: Læs mere >>

Universitetet

Michael René startede sin mediemæssige karriere allerede tilbage som teenager, hvor han arbejde som radiovært på lokalradioen. Senere i studietiden var han skribent i universitetsbladet og bød ind med opskrifter, gode råd i den mere naturvidenskabelige retning samt den muntre og underholdende genre.

Michael René skrev sammen med sine tre gode klassekammerater som skrev under dæknavnet MUG ~ Mad Uden Grænser, som var navnet på deres madklub. Navnet opstod da de fire gode venner og veninder oprindeligt kom fra vidt forskellige destinationer i DK. Michael René lavede sit første interview for Berlingske Tidende tilbage i 2003 og senere blev det til Tv-programmet BugBusters, som blev vist på Tv3 i perioden 2005 til 2009 og nu tilgængelig på Viaplay.

Idiot

Michael René arbejder på dette tidspunkt sammen med studieværten fra Danmarks Radio “Henrik Dahl”, som var kendt som vært i på programmet Rabatten og Henrik valgte at tage imod en ny udfordring og skiftede efter mange år hos DR job  til et nyt og spændende arbejde hos Tv3 og helt konkret produktionsselskabet Nordisk Film Tv (NFTv).

Det skal understreges at uanset, hvad den danske presse har skrevet af godt og mindre rosende om Henrik Dahl, så havde Michael René og Henrik Dahl et dejligt og respektfuldt samarbejde med god stemning, seriøsitet, hvor der  også var rigelig plads til sjov, hvilket også fremgår af udsendelserne. Michael René er omtalt faktuelt i Henrik Dahl’s selvbiografi “Idiot” (Dahl og Emborg, 2009, s. 184).

Idiot

Annonce: Læs mere >>

Go’

Et andet længerevarende samarbejde var samarbejdet med Go’ redaktionen på Tv2, hvor Michael René knoklede sammen med journalisterne Katrine Bøg og Bente Kjær med hundredevis af historier fra 2012 til 2013. Her er Michael Renés profil som hygiejne- og fødevareekspert og sensorisk smagsdommer for Tv2 Go’ redaktionen skrevet af journalist Morten Engelschmidt. Alt dette arbejde for Go.Tv2.dk medførte og medfører fra tid til anden et par hyggelige klip og indslag hos NFTv Go’ redaktionen. Se Michael René’s profil som fødevareekspert og smagsdommer på Tv2 her >>

Taenk - Michael Rene

Michael René, E-numre, Go' Aften Danmark, Go.Tv2.dk, 18. juni 2014 (3) foto3

.

Multikunstneren Michael René

Michael René er en garvet mand med mere end 10 år i danske medier og optræder ofte som forfatter, ekspert, vært eller lektor i den danske presse og på dansk Tv. Michael René leverer typisk mere end 200 overskrifter i danske medier årligt. Dertil bliver det til 20 – 30 Tv eller Web-Tv indslag, samt et hav af radioprogrammer og bunkevis af artikler årligt.

Endeligt skal det også nævnes at Michael René har lavet en del mindre fagligt mediearbejde som Stand Up, reklamefilm og modelarbejde og alt dette har lagt grundlaget for den professionelle mediepersonlighed og den måde Michael René går til en medieopgave på. Han kender slagets gang – ikke bare til Tv-produktion, men også det mere perfekte kommercielle arbejde, hvor der virkelig kredses for detaljen.

Michael René modemesse

.

Litteratur

Bruno Engelschmidt. Sådan smager smagseksperten. Go.Tv2.dk, 2012.

Henrik Dahl og Camilla Emborg. Idiot, 1. ed., People’s Press, 2009, s. 184.

Jens Høvsgaard. Det koster et kongerige – Bag om kongehusets privilegier, 1. ed. 2. oplag, Rosinante, 2013, s. 234 – 235.

error: