Ekstra Bladet: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer kanelsnegle

Ekstra Bladet: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer kanelsnegle

Kanelsnegle smager helt vildt godt og de findes i  et væld af varianter. Fødevareekspert Michael René smagstester kanelsnegle for Ekstrabladet i samarbejde med  den altid friske journalist Christian Kloster. Konkret er der testet kager med primært lys glasur, der er dog en enkelt kanelsnegl, der har fundet vej til kagebordet med chokoladeglasur, da den ene variant kun var tilgængelig med mørk chokoladeglasur. Der er testet kanelsnegle fra hhv. Lidl, Bodenhoff, Rema1000,Espresso House, Emmerys, Føtex og Rhein van Hauen.

Teknisk var der tre dommere med til smagstesten af de mange snegle. Dommerne var hhv. Fødevareekspert Michael René, folkeskoleelev Lars Andersen og den altid kageglade rapporter Peter Jeppesen. Alle elsker kanelsnegle, så det er jo en glædens dag at kunne evaluere, hvilke kanelsnegle, der er de absolut bedste i markedet. 

Smagstesten er udført som en blindtest, hvor producenten og forretningen, som forhandler sneglene blev hemmeligholdt for dommerne. Der blev givet point fra 1 til 5 stjerner, hvor 5 stjerner var den bedste og lækre snegl med smag af kanel.

Annonce
Vinderne af den store smagstest af kanelsnegle

En kanelsnegl smager fantastisk hele året rundt og specielt i de mørke vinteraftener i og i de tidligere forårsaftener, hvor kulden kan fylde meget. Nogle typer af de testede kager smagte rent sanseligt og sensorisk meget intenst af et godt knasende wienerbrød med en god remonce og/eller kagecreme med god intens smag af kanel med glasur på toppen. Enkelte af dem var dog mere kedelige og knastørre, så hele skalaen blev brugt i denne test. Men der var mange delikate kanelsnegle.

Vi kan afsløre, at vinderen i den store test af kanelsnegle er Bavinchi fra Rema1000. Det var en kanelsnegl, der var dejligt fugtig af kagecreme og en intenst smag af kanel og et virkelig godt wienerbrød, hvor man kunne mærke rullelagene knase, når man bider et stykkke af. Nr. 2 i testen var fra Bodenhoffs bageri, d. 10. mar. 2019, læs mere >>


error: