Alliance+: Svanemærket – Gør rent uden kemi

Alliance+: Svanemærket – Gør rent uden kemi

Sæbe og rengøringsmidler indeholder mange tilsætningsstoffer, der er med til at optimere effektivitet og stabilitet. Mange rengøringsmidler indeholder også fugtgivende stoffer, der medvirker til at dine hænder ikke tørre så kraftigt ud, men holdes fugtige. Andre tilsætningsstoffer optimerer rengøringseffekten af din sæbe og dit rengøringsmiddel som eksempelvis tensider og kompleksdannere.

.

Svanemærket

Rengøringsmidler er under skarp kontrol for at sikre, at produkterne ikke er skadelige. Vil du være sikker på at gøre mindst skade på miljøet samlet set, så kan du vælge de miljømærkede rengøringsmidler og sæber mærket med enten svanemærket eller det Europæiske miljømærke Blomsten. Vælger du et produkt mærket med Svanen eller Blomsten, så vælger du et rengøringsmiddel, der er mindst belastende for vores miljø. Læs mere om de to mærker her på www.ecolabel.dk.

Dernæst bør du vælge ufarvede og uparfumerede rengøringsmidler, og du bør minimere et eventuelt overforbrug af rengøringsmidler bedst muligt, men uden at gå med kompromis med en god hygiejne.

Sidst men ikke mindst bør du naturligvis vælge rengøringsmidler med tilsætningsstoffer, der er bionedbrydelige og ikke gør skade på miljøet. Følg med i nyhederne fra Miljøstyrelsen.

.

Alternativet – Se hvordan du kan gøre dine ovnfade rene uden rengøringsmidler, start video >>

Michael René arbejder som skribent for rengøringsfirmaet Alliance+ og skriver sine egne indlæg om rengøring og hygiejne i deres nyhedsbreve. Vi arbejder med et par nye tiltag, hvor vi producerer videoer med gode forbrugerråd.

Allianceplus

error: