Tænk: Test af sojadrik og havredrik – Find de bedste plantebaserede drikke

Tænk: Test af sojadrik og havredrik – Find de bedste plantebaserede drikke

Smagstest af sojadrik og havredrik. Plantebaserede drikke er blevet absolut populære, og det er tydeligt at se, at de fylder godt på supermarkedernes hylder. Blandt de mange plantebaserede drikke, der er det havredrikken, som her i 2019/2020 sælger bedst. 

Fødevareekspert Michael René smagstester plantebaserede drikke i en smagstest af sojadrik og havredrik sammen med forbrugerrådet Tænk. Herunder præsenteres de bedste plantebaserededrikke. 

Design i smagstest af sojadrik og havredrik

Dommerne udførte blindtest af de mange produkter, dvs. alle produkterne var på forhånd hældt op i glas og nummeret. Så på den måde kunne dommerne ikke se eller vide, hvilke produkter, der gemte sig bag de mange glas. Dommerne bedømmer individuelt, hvilke sensoriske deskriptorer, der er gældende for de enkelte produkter og til sidst, inden afsløringen, så giver alle dommerne point til produkterne på en skala fra 0 til 10.

Annonce

Smagstest af sojadrik

The bridge, Soja drik vinder i kategorien sojadrik uden flavour. Dernæst følger soya drik naturel uden flavour fra Lima. Samlet er der testet 6 sojadrikke fra hhv. Milbona, Økolivet, Natur Green, Naturli, Lima og The Bridge. Alle produkterne er indkøbt og udvalgt af forbrugerrådets researchere. 

Artiklen er  publiceret d. 16. mar. 2020 i forbrugerrådets Tænks blad. Klik og se alle resultaterne >>

Smagstest af havredrik

Smagstest af havredrik, der blev der testet 6 forskellige havredrikke med flavour. Der er testet varianter med flavour/aroma af hhv. sukker/sirup og vanilje.

Vinderen af de planebaseret drikke i kategorien havremælk, der vinder Änglamarks havredrik fra COOP med en god smag af havre samt en god sødmegrad og mundfylde.

På andenpladsen der lander Yosa, med deres natutral havredrik. 

Der er samlet testet 6 havredrikke fra hhv.: Yosa, Nemli, Mall Life, Oatly, Spir og Änglamark. Alle produkterne er indkøbt og udvalgt af forbrugerrådets researchere.

Artiklen er  publiceret d. 16. mar. 2020 i forbrugerrådets Tænks blad. Klik og se alle resultaterne >>

Vil du gerne købe den aller bedste håndsprit? Så se vores store test af håndsprit.

Så klik og se resultatet >>

error: