TÆNK: Smagstest af makrel i tomat af fødevareekspert Michael René

TÆNK: Smagstest af makrel i tomat af fødevareekspert Michael René

Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer makrel i tomat på dåse i samarbejde med medlemsbladet Tænk og forbrugerrådet samt Gitte Sørensen, der er testansvarlig for undersøgelsen. Der smagsevalueres 8 varianter af makrel i tomat fra det danske marked. Læs med her og se hvilke typer af makrel i tomat, der er unikke og hvilke der falder igennem kvalitetsmæssigt? Samlet er der testet varianter fra Glyngøre, Amanda, John West, Sæby, Larsen (to typer grovdelt og findelt), Arnold Sørensen, marts.  2016, læs mere >>

Taenk.
Se vores leksikon over parametre til smagsevaluering af makrel i tomat her >> 

.

.

Makrel i tomat – Enorm stor forskel på tomatsaucen

makrel i tomat er i sig selv meget forskellig, hvis vi kigger på fiskesmagen og ikke mindst konsistensen. men et områder, hvor der virkelig er enorm forskel er tomatsaucen, som varierer fra det mere vandede til en nærmest ketchupagtig tomat. Selve opskriften på ketchup er ikke præciseres i disse produkter med tomat. Enkelt produkter afslører dog at de kan indeholde spor af sennep.

Tomatsaucen i makrel i tomat, hvorfor er den så vigtig?

Tomatsaucens evne til at forene det seje, bastante makrel er enormt væsentlig for den samlede oplevelse af den enkelte makrel i tomat. En tør makrel, der smager mere tørt og kedeligt kan i bedste fald reddes eller maskeres med en god tomatsauce, der stråler af umami, salt og krydderi. Derfor er det vores mening at tomatsaucen er afgørende for oplevelsen.

.

Annonce

Indholdet af makrel varierer naturligt

Det er ikke overraskende, at det procentmæssige indhold af makrelfilet varierer i markedet for dåsemakrel. Der er et højt indhold af små nærmest moste makrelfiletstykker i de billige udgaver og et stort indhold af store hele makrelfileter i de dyrere varianter. Dog er der endnu ikke observeret nogle såkaldte luksusmakrel på markedet endnu og alle produkterne er stort set ens i kompositionen med variationer i typen af filet og tomatsauce plus minus lidt forskellige additiver som kartoffelmel.

error: