Søndagsavisen: Smagstest af snegle

Søndagsavisen: Smagstest af snegle

Fødevareekspert Michael René smagsevaluerer og smagstester snegle fra en lang række brødudsalg fra Lagkagehuset, Netto, Kvickly, 7-Eleven m.fl. Testen udføres sammen med Søndagsavisens journalist Louise A. Poulsen. Der testes 2 typer af snegle i kategorierne “Bløddejssnegle” altså snegle basseret på en tebolledej samt “Wienerbrødssnegle” dvs. snegle basseret på en god wienerbrødsdej. Der testes 4 forskellige snegle i kategorien af Bløddejssnegle og der testes 8 forskellige snegle i kategorien af Wienerbrødssnegle. Artiklen publiceres i Søndagsavisen d. 17. Nov. 2016, læs mere >>

Sondagsavisen

.

Se vores sensoriske profil af snegle her i vores leksikon >>

.

Annonce:

Bøger.org - logo

Klik og find din bestseller her >>

.

Smagstest af snegle – Sådan skal den gode snegl smage

En god kanelsnegl er utrolig delikat og en god snegl skal opfylde flere krav, en god snegl skal have en god struktur, som kan holde på remoncen. Strukturen af dejen må godt være tør i første bid, men så skal den cremede remonce kompenserer den tørre mundfornemmelse, så wienerbrødet bliver dejligt cremet, mens man tygger.

Dertil skal den gode snegl have en god smag af kanel og gerne med et pift af kardemomme. Endelig skal bagningen af sneglen skal være moderat, en sjælden gang får sneglene et eller to minutter for lang tid i ovnen, og så smager de mere brændt, og man kan opnå bitre flavour i sneglen, og det er ikke særlig delikat.

Teknisk bør glasuren på sneglen placeres ude i kanten af sneglen, der hvor strukturen er mere tør, på den måde opnås der et dejligt cremet bid i sneglen.

Smagstest af snegle – Den ringe snegl

I vores smagstest af snegle, der var der én snegl i den stikprøve, som vi prøvesmagte, som ikke var bagt tilstrækkeligt. Sneglen var blød, lyst bagt og sneglen var ikke gennembagt og smagte derfor ikke særlig delikat. Dertil var wienerbrødet faldet sammen i midten, forårsaget af at wienerbrødet ikke var gennembagt og denne klump af ikke gennembagt dej og glasur var ikke særlig delikat.

I denne smagstest af snegle var der også én af de mange snegle, som vi prøvesmagte, der var bagt for meget. Denne brændte flavour matcher ikke forventningen om en god delikat snegl. Den gode snegl skal være bagt tilstrækkeligt og ikke for lidt eller for meget.

error: