Søndagsavisen.dk: Smagsevaluering af hindbærroulader

Søndagsavisen.dk: Smagsevaluering af hindbærroulader

Fødevareekspert Michael René smagsevaluerer hindbærroulader for Søndagsavisen og der er en verden til forskel mellem de mange roulader. Der er testet disse hindbærroulader Irmas Hindbærroulade, Vores fedtfattige hindbærroulade, Vesterlunds bageri hindbærroulade, SuperGros Hindbærroulade uden creme. Dernæst er der smagsevalueret to hindbærroulader med creme, der er bedømt og profileret for sig, da man ikke metodisk kan sammenligne forskellige produkter. De to roulader der er testet med cremer er hhv. Vesterlunds hindbærroulade med creme og Coronet hindbærroulade med cremefyld og hindbær. Læs mere i Søndagsavisen side 12 og/eller på hjemmesiden her, 31. marts til 1. april 2016.


Sondagsavisen

Klik her og se smagsprofilen for hindbærroulader i vores leksikon >>

.

.

E-numre i hindbærroulader

Hindbærroulader smager dog meget forskelligt, og der er spændende forskel på de mange varianter, som vi var heldige at teste i markedet. Fødevareekspert Michael René forventer vildt mange E-numre i kager som hindbærroulader. Normalt kan man jo lave en hjemmelavet roulade med mel, sukker, æg, bagepulver, kartoffelmel, evt. smør, evt. vaniljesukker og hindbærroulade. Det skal dertil understreges, at der naturligvis også vil være masser af E-numre i hindbærroulade og i kagecreme, hvis man vælger convenienceløsninger og laver det hjemme i køkkenet ud fra kagecremepulver o.lign. produkter, og ikke laver alt fra bunden og sylter selv eller laver kagecreme.

Hindbærroulader – Se alle de anvendte E-numre og funktion

E200 Sorbinsyre, konserveringsmiddel som virker mod gær, skimmel og visse bakterier.

E202 Kaliumsorbat effektivt konserveringsmiddel som virker mod gær, skimmel og visse bakterier. Naturligt forekommende i rønnebær, tomater og jordbær. Bruges i let sure levnedsmidler som eks. syrning af hindbærsyltetøj og bearnaise sovs. E222 Natriumhydrogensulfite NaHSO3 konserveringsmiddel, der beskytter mod angreb af gær, skimmel og bakterier.

E262 Natriumacetat, salt af eddikesyre, surhedsregulerende middel.

E322 Lecithin, emulgator, farvestof & antioxidant. . Det er lecithin i æggeblomme, der virker som emulgator, når man f.eks. bruger æg i mayonnaise. Kan gøre chokolade mere plastisk i konsistensen.

E330 Citronsyre, surhedsregulerende og stabilisator, samt indirekte antioxidant. En naturlig del af citroner.

Binder naturlige metaller i drikkevand, så de naturlige antioxidanter kan virke mere effektivt, dertil virker citronsyren naturligt pH Justerende og konserverende, eks. bearnaise sovs.

E331 Mononatriumcitrat, salt af citronsyre, surhedsregulerende middel og stabilisator, mindsker ox binder Ca, Fe.

E422 Glycerol, naturligt biprodukt fra sæbefremstilling og virker som emulgator og som stabilisator. Dertil smager det sødt, men må ikke tilsættes som specifikt sødemiddel. Glycerol virker også som konsistensmodificerende og befugtende i eks. en kagedej.

E440 Pectin, kulhydrat fra citron- & appelsinskaller. Bruges i marmelader og syltetøj som geleringsmiddel, fortykningsmiddel.

E450 Dinatriumdiphosphat og andre phosphater, Stabilisatorer, forbedre konsistens og binder vand.

E471 Mono- og diglycerider er tilsat som en emulgator og stabilisator, der emulgerer fedt og vand og dertil stabiliseres alle ingredienser til en homogen blanding. Mono- og diglycerider stammer fra glycerol og naturlige fedtsyrer.

E475 Polyglycerolestere af fedtsyrer, emulgator og stabilisator. Anvendes eks. i lagkagebunde, rouladebunde til at give en luftig bund og sikre produktet mod udtørring.

E500 Soda, Na2CO2 eller tvekulsurt natrium NaHCO2, naturligt forekommende mineral, anvendes som basisk hævemiddel.

E503 Ammoniumcarbonat ~ ammoniumhydrogencarbonat (Hjortetaksalt), hævemiddel.

error: