Smagstest af appelsinjuice

Smagstest af appelsinjuice

Smagstest og smagsevaluering af appelsinjuice er foretaget af Michael René, der tester disse med Frederik Kreutzer, der arbejder hos Rare Wine Invest og arbejder professionelt med vinsmagning og journalist Mikkel Bækgaard fra Politiken. Testen er lavet i samarbejde med Københavns Professionshøjskole.

Praktisk er der testes 6 forskellige typer af appelsinjuice. Der er analyseret og bedømt på sensoriske kategorier såsom: aroma, smag, mundfornemmelse, flavour og eftersmag og efterflavour. Alle appelsinjuicer er testet som blindsmagninger, som I kan se på fotoet nederst, så er alle appelsinjuicer hældt op i samme type af glas, der er nummeret. Det er journalisten der tilrettelægger nummerering og ophældning. På den måde ved dommerne ikke hvilke juicer, der er i hvilke glas.

Sensorisk baggrund

Michael René har arbejdet med sensorik siden 1998, hvor han fik sit første kursus i sensoriske analyser på Novo Nordisk og afdelingen for “Baking development” i Bagsværd. Dertil har Michael René arbejdet med sensorik gennem hele sin universitetstid gennem de mange fag på universitet, men også i sit arbejde som professionel smagsdommer hos det lokale sensoriske laboratorium på KVL ~ Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (i dag benævnt som Københavns Universitet). Sidst men ikke mindst har han undervist i sensorik siden 2007 og frem til dag (år 2022) og har skrevet 2 bøger om sensorik i 4 udgaver. Klik her og se omtale af bøgerne om sensorik >>

Annonce

Smagstest og smagsevaluering af appelsinjuice – Kvalitet kan smages også i en blindtest

Der er testet appelsinjuice fra hhv.: Innocent, Salling, Rynkeby, Solevita og First Price.

Testvinderen af Appelsinjuice

Vinderen i test af Appelsinjuice er juice nr. 5 fra fotoet ovenfor nemlig: Innocent – Appelsinjuice med frugtkød. En appelsinjuice med en intens og delikat appelsinflavour. Syren er rund og skarp. Det er det tætteste vi kommer på frisk appelsin blandt alle de testede appelsinjuicer. Juicen har også en kant af bitterhed fra den bitre pulp, der ofte kommer med i appelsinjuicen, når man juicer derhjemme. Denne juice smager som et luksusprodukt. Appelsinjuicen får 5 tjektegn ud af 6 mulige.

Appelsinjuice nr. 2 i testen af juicen er fra: Salling – Forfriskende appelsinjuice med frugtkød, som er juice nr. 3 fra fotoet ovenfor. Appelsinjuicen har meget findelt puréret frugtkød og er mere sur end den er sød. Appelsinjuicen er også mere sur end den er bitter. Den smager meget som friske appelsiner plejer. Man skal dog være glad for at drikke frisk og syrlig appelsinjuice, men stadig delikat. Appelsinjuicen fra Salling får 4 ud af 6 tjektegn.

Læs hele testen og se alle resultaterne i avisen Politiken lørdag d. 22. jan. 2022 og link følger online, hvor artiklen udkommer i starten af uge 4 >>

Smagstest af softkernerugbrød af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af softkernerugbrød

Klik, læs og se videoen med den store test af softkernerugbrød >>

Smagstest af fløde af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af fløde

Fløde er ikke helt ens, når man kigger på cremethed og flødet mundfornemmelse samt smag, der er lidt forskel på sødme, syre og mundfølelse.

Klik og se resultatet her >>

FAQ: Hvilken appelsinjuice er den bedste?

👉 Hvilken appelsinjuice er den bedste?

Der er stor forskel på smag, flavour og mundfornemmelse i den store test af appelsinjuice. I testen i år 2022, der vinder appelsinjucen fra Innocent med frugtkød, som leverer en intens og delikat appelsinflavour med en rund skarp syre med en kant af bitterhed. Det er det tætteste vi kommer på frisk appelsin blandt alle de testede appelsinjuicer.

error: