Politiken: Smagstest af chilisauce af fødevareekspert Michael René

Politiken: Smagstest af chilisauce af fødevareekspert Michael René

Fødevareekspert Michael René udfører en smagstest af chilisauce i samarbejde med journalist Line Felholt fra Politiken og kok Thomas Stig Jørgensen fra Hotel og restaurantskolen. Konkret er der testet de varianter, der nu er tilgængelige i supermarkeder landet over. Det betyder, at der både er økologiske varianter, søde, men også stærke varianter blandt de testede chilisaucer. Alle de testede varianter er udvalgt og indkøbt af Politiken. Der er testet seks forskellige typer af chilisaucer fra producenter, supermarkeder og mærker som hhv. Urtekram (øko), COOP, Flying Goose, Inspiring Food, Santa Maria og Go-Tan.

Teknisk er der foretaget en blindtest af alle de testede produkter, som er tilberedt eller pakket ud af journalist Line Felholt. Alle prøver er “blindet” og mærket op med numre. På den måde ved dommerne ikke, hvilke chilisaucer, der konkret er i spil i denne test. Dertil smagstester og nedskriver dommerne deres bedømmelse individuelt, så de ikke kan påvirke hinandens beskrivelse af produktet. Der lavet en profilering af de mange produkter, og der gives point på en skala fra 1 til 6, hvor 6 er det bedste samt det mest optimale produkt. Artiklen er publiceret i Lørdagsliv og på Politiken.dk d. 26. nov. 2019, læs mere >>

 

Annonce
Vinderne af den store smagstest af chilisauce

Der er stor udvikling i netop chilisauce i markedet i disse år. Det er vigtigt at bemærke, at der er en enorm stor forskel på chilisauce. Så det kan godt betale sig, at kigge efter en ekstra gang om man nu køber den bedste derhjemme. Se hvilken chilisauce, der løber med sejren i teksten under fotoet her.

Vi kan afsløre, at vinderen fra denne smagstest af chilisauce er købt i Bilka (nr. 2 på fotoet). Den er produceret af Urtekram, og er en økologisk variant. Testvinderen er mørkerød i farven og smager af hvidvinseddike. Selve chilismagen er meget stærk og styrken holder effektivt. Sidst men ikke mindst så er den fast i konsistensen. En chilisauce vi absolut kan anbefale. Den er set til 199,50 kr/kg, og du får 100 g til 19,95 kr i Bilka (okt 2019).

Nr to i smagstest af chilisauce, der lander produktet fra Coop (COOPS private label, ikke økologisk). Den er fast i konsistensen, men den skiller på tallerkenen. Den “smider” olien. Den er dejlig spids i styrken, og smagen er relativ begrænset. Chilisaucen er lidt tomatagtig i smagen. Denne chilisauce er enkel, og giver dig en ren oplevelse, men den har stadig en solid og god smag samt styrke. Chilisaucen er set til 74,75 kr/kg, og du får 200 g til 14,95 kr i COOP (okt 2019). Artiklen er publiceret i Politiken, d. 26. nov. 2019, læs mere >>

 

politiken_logo

Annonce

Annonce: Klik og find din næste bog her >>

Annonce: Klik og find din næste bog her >>

Annonce
error: