Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer fastelavnsboller

Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer fastelavnsboller

Fastelavnsboller smager helt vildt godt og de findes i  et væld af varianter. Fødevareekspert Michael René smagstester fastelavnsboller for Politiken i samarbejde med  journalist Line Felholt. Konkret er der testet boller med mørk chokoladeglasur i det udvalg, der nu en gang var tilgængeligt – de steder som Politiken har udvalgt at handle hos. Dog med en enkelt undtagelse af en enkelt bolle med lys glasur, da forretningen ikke forhandlede boller med mørk glasur. Der er testet fastelavnsboller fra Bodenhoff, Lagkagehus, Bilka, Emmerys, Føtex og Reinh Van Hauen.

Teknisk var der tre dommere med til smagstesten: Fødevareekspert Michael René, Cecilie Reumert Reffs og Cirkeline Mauritzen Gudiksen. De to piger er begge 12 år og elsker fastelavnsboller, og de repræsenterer den unge kategori og deres syn på denne typer delikatesser.

Vinderne af den store smagstest af fastelavnsboller

En fastelavnsbolle smager fantastisk i de mørke vinteraftener i februar, hvor kulden fylder meget. Nogle typer af de testede boller smagte rent sanseligt og sensorisk meget intenst af god kagecreme og god chokolade og/eller chokoladeglasur. Enkelte af dem var dejligt cremet og flødet i konsistensen, mens enkelte af dem var mere tørre i konsistensen.

Vi kan afsløre, at vinderen i den store test af fastelavnsboller er fra bagerkæden Bodenhoff. Det var en fastelavnsbolle med en meget fyldig flødecreme med en intens vanilje, et godt stykke wienerbrød. På toppen af fastelavnsbollen er der flourmelis, som er pyntet med et godt stykke hvid chokolade i en lille smule flødecreme.

Nr. 2 i testen var fra Lagkagehuset og nr 3 og 4 er fra hhv. Emmerys og Bilka, d. 22. feb. 2019, læs mere >>

politiken_logo

Annonce
error: