Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer stracciatellais

Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer stracciatellais

Smagstest og smagsevaluering af stracciatellais er foretaget af Michael René, der tester disse med Torben Bang, der har stået bag populære konditorier i Tivoli og Zoo og journalist Mikkel Bækgaard fra Politiken.

Praktisk er der testes 6 forskellige typer af stracciatellais. Der er analyseret og bedømt på sensoriske kategorier såsom: aroma, smag, udseende, mundfornemmelse, flavour og eftersmag og efterflavour. Alle stracciatellaiser er testet som blindsmagninger, dvs. alle is er hældt op i skåle, der er nummeret. Det er journalisten, der tilrettelægger nummerering og servering. På den måde ved dommerne ikke hvilken stracciatellais, der er i hvilke skåle.

Sensorisk baggrund

Michael René har arbejdet med sensorik siden 1998, hvor han fik sit første kursus i sensoriske analyser på Novo Nordisk og afdelingen for “Baking development” i Bagsværd. Dertil har Michael René arbejdet med sensorik gennem hele sin universitetstid gennem de mange fag på universitet, men også i sit arbejde som professionel smagsdommer hos det lokale sensoriske laboratorium på KVL ~ Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (i dag benævnt som Københavns Universitet). Sidst men ikke mindst har han undervist i sensorik siden 2007 og frem til år 2023, og han har skrevet 2 bøger om sensorik i 4 udgaver samt en bog om æbler, hvor alle æbler er smagstestet og beskrevet nuanceret. Klik her og se omtale af bøgerne om sensorik >>

Annonce

Smagstest og smagsevaluering af stracciatellais – En økologisk klassiker skuffer dommerne i en blindtest

Der er testet stracciatellais fra hhv.: Rema1000, Rønbjerg is, Grøn Balance, COOP, Gestus og Gelato Classico.

Testvinderen af Stracciatellais

Vinderen i test af stracciatellais er nr. 4 fra fotoet ovenfor nemlig: COOPs stracciatellais der er købt i Superbrugsen. Denne stracciatellais har både chokoladesuce og chokoladeknapper på toppen. Visuelt er den bare meget flot. Isen er fast i konsistensen, og så er der de her små chokoladestykker, som knaser delikat. Chokoladesaucen er markerer sig lige akkurat, så man sidder tilbage med en fuldendt, fyldig chokoladesmag. Denne is får hele 6 tjektegn ud af 6 mulige.

Stracciatellais nr. 2 i testen af stracciatellais er fra: GelatoClassic, der er købt i Netto, som er nr. 6 fra venstre i fotoet ovenfor. Kompaktheden i konsistensen er ikke stor, så der må være blæst meget luft ind i isen. Den smager markant mere til den søde side. Den er lækker, fordi chokoladen markerer sig smagsmæssigt, selvom isen er meget mere blød i konsistensen. Er man til softice, så skal man vælge den her is, de rnetop har en softice lignende konsitens. is fra Gelato Classic får 4 ud af 6 tjektegn.

Læs hele testen og se alle resultaterne i avisen Politiken fra lørdag d. 9. sep. 2023 og link >>

Smagstest af softkernerugbrød af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af softkernerugbrød

Klik, læs og se videoen med den store test af softkernerugbrød >>

Smagstest af fløde af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af fløde

Fløde er ikke helt ens, når man kigger på cremethed og flødet mundfornemmelse samt smag, der er lidt forskel på sødme, syre og mundfølelse.

Klik og se resultatet her >>

FAQ: Hvilken stracciatellais er den bedste?

👉 Hvilken stracciatellais er den bedste?

Der er stor forskel på både sødme, chokoladesmag og konsistens i de mange testede stracciatellais, der er testet i år 2023. Vinderen af stracciatellais har både chokoladesuce og chokoladeknapper på toppen og er enormt flot at se på. Isen er fast i konsistensen med små chokoladestykker der knaser. Chokoladesaucen markerer sig, med en fuldendt, fyldig chokoladesmag. Denne stracciatellais er den bedste af dem alle.

error: