Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer skiveskåret danbo oste

Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer skiveskåret danbo oste

Smagstest og smagsevaluering af skiveskåret danbo oste er foretaget af Michael René, der tester disse med Christine Bille, der er selvstændig gastronomisk kok og forfatter og journalist Line Felholt fra Politiken. Testen er lavet i samarbejde med Københavns Professionshøjskole.

Praktisk er der testes 6 forskellige typer af skiveskåret danbo oste, der alle er indkøbt i danske supermarkeder. Der er analyseret og bedømt på sensoriske kategorier såsom: aroma, smag, mundfornemmelse, flavour og eftersmag og efterflavour. Alle prøver er nummeret, og det er journalisten, der tilrettelægger nummerering og servering som blindsmagninger. På den måde ved dommerne ikke hvilke oste, der smages.

Smagstest af skiveskåret danbo oste

Sensorisk baggrund

Michael René har arbejdet med sensorik siden 1998, hvor han fik sit første kursus i sensoriske analyser på Novo Nordisk og afdelingen for “Baking development” i Bagsværd. Dertil har Michael René arbejdet med sensorik gennem hele sin universitetstid gennem de mange fag på universitet, men også i sit arbejde som professionel smagsdommer hos det lokale sensoriske laboratorium på KVL ~ Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (i dag benævnt som Københavns Universitet). Sidst men ikke mindst har han undervist i sensorik siden 2007 og frem til dag (år 2022) og har skrevet 2 bøger om sensorik i 4 udgaver. Klik her og se omtale af bøgerne om sensorik >>

Annonce

Smagstest og smagsevaluering af skiveskåret danbo oste – Én af de billigste overrasker positivt

Der er testet skiveskåret danbo oste fra hhv.: Rema1000, Øgo, Salling, Klovborg, First Price og Riberhus Øko.

Testvinderen af danbo oste i skiver er:

Vinderen i test af skiveskåret danbo ost er en private label ost fra: “Rema1000“. Osten er hvid i farven. Smagen er spids, skarp og delikat syrlig. Osten er helt tør og meget kompakt i smagsoplevelsen. Osten smuldrer en anelse og har en god lageret bitter smag. Det er den mest bitre og lagrede af alle oste. Min favorit af dem alle – Bon appetit.

Denne danbo ost i skiver fra Rema1000 får 5 tjektegn ud af 6 mulige.

Skiveskåret danbo ost på plads nr. 2 er denne: “ØGO – Økologisk mellemlagret skiveost” fra Netto. Denne skiveskåret danbo ost er mere gul i farven end osten fra Rema1000, som var hvid i farven. Osten fra ØGO har flere huller. Den smager af syre med svage bitre noter. Den er blød i konsistensen, når man tygger på den og den føles glat.


Skiveskåret danbo oste fra ØGO får 5 ud af 6 tjektegn.

Læs hele testen og se alle resultaterne i avisen Politiken lørdag d. 8. okt. og online tirsdag d. 11. okt. 2022, læs mere (kun for abonnenter) >>

Smagstest af softkernerugbrød af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af softkernerugbrød

Klik, læs og se videoen med den store test af softkernerugbrød >>

Smagstest af fløde af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af fløde

Fløde er ikke helt ens, når man kigger på cremethed og flødet mundfornemmelse samt smag, der er lidt forskel på sødme, syre og mundfølelse.

Klik og se resultatet her >>

FAQ: Hvilken skiveskåret danbo ost er den bedste?

👉 Hvilken skiveskåret danbo ost er den bedste?

Der er stor forskel på skiveskåret danbo oste og vinderen er en private label ost i den store smagstest i år 2022. Vinderen af danbo oste i skiver er hvid i farven. Smagen er spids, skarp og delikat syrlig. Osten er helt tør og meget kompakt i smagsoplevelsen. Osten smuldrer en anelse og har en god lageret bitter smag. Det er den mest bitre og lagrede af alle oste. Min favorit af dem alle – Bon appetit.

error: