Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer Mozzarellaost

Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer Mozzarellaost

Smagstest og smagsevaluering af mozzarellaost er foretaget af Michael René, der tester disse med Christine Bille, der er selvstændig gastronomisk kok og forfatter og journalist Line Felholt fra Politiken. Testen er lavet i samarbejde med Københavns Professionshøjskole.

Praktisk er der testes 6 forskellige typer af Mozzarellaoste indkøbt i danske supermarkeder. Der er analyseret og bedømt på sensoriske kategorier såsom: aroma, smag, mundfornemmelse, flavour og eftersmag og efterflavour. Alle prøver er nummeret, og det er journalisten, der tilrettelægger nummerering og servering som blindsmagninger. På den måde ved dommerne ikke hvilke oste, der smages, som I kan se på fotoet herunder:

Smagstest af Mozzarellaoste

Sensorisk baggrund

Michael René har arbejdet med sensorik siden 1998, hvor han fik sit første kursus i sensoriske analyser på Novo Nordisk og afdelingen for “Baking development” i Bagsværd. Dertil har Michael René arbejdet med sensorik gennem hele sin universitetstid gennem de mange fag på universitet, men også i sit arbejde som professionel smagsdommer hos det lokale sensoriske laboratorium på KVL ~ Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (i dag benævnt som Københavns Universitet). Sidst men ikke mindst har han undervist i sensorik siden 2007 og frem til dag (år 2022) og har skrevet 2 bøger om sensorik i 4 udgaver. Klik her og se omtale af bøgerne om sensorik >>

Annonce

Smagstest og smagsevaluering af Mozzarellaoste – Én af de billigste overrasker positivt

Der er testet Mozzarellaoste fra hhv.: Fellino, Galbani, Mozzarella, Extra, Øgo og Salling Øko.

Testvinderen af Mozzarellaoste er:

Vinderen i test af mozzarellaost er en ost fra: “Fellino Mozzarella fra Netto. Mozzarellaen er blød og cremet, og den er mindre fast og mere vandet. Osten er mildt salt og syrlig. Osten er en anelse til den kedelige side, men det skal mozzarella også være, da den ikke må dominerer måltidet eller salaten for meget – den skal holde sig i baggrunden. Konsitensen markerer sig virkelig til den delikate side – Bon appetit.

Denne Mozzarella får 5 tjektegn ud af 6 mulige.

Mozzarellaost på plads nr. 2 er fra: Galbani Mozzarella fra Menu”. Denne mozzarella er mere porøs i konsistensen og smuldre let. Smagen er god salt og konsistensen er blød og astringerende (tør). Mozzarellaosten knitrer, når den spises. Der er lidt lyd i den. En ost til den lidt mere neutrale side, men det yderst delikat at osten er porøs, og at den ikke er så kompakt.


Mozzarellaosten her får 4 ud af 6 tjektegn.

Læs hele testen og se alle resultaterne i avisen Politiken lørdag d. 1. okt. og online tirsdag d. 4. okt. 2022, læs mere (kun for abonnenter) >>

Smagstest af softkernerugbrød af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af softkernerugbrød

Klik, læs og se videoen med den store test af softkernerugbrød >>

Smagstest af fløde af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af fløde

Fløde er ikke helt ens, når man kigger på cremethed og flødet mundfornemmelse samt smag, der er lidt forskel på sødme, syre og mundfølelse.

Klik og se resultatet her >>

FAQ: Hvilken mozzarellaost er den bedste?

👉 Hvilken mozzarellaost er den bedste?

Der er stor forskel på Mozzarellaost og de Italienske er ikke nødvendigvis de bedste. Dernæst hænger pris og kvalitet heller ikke sammen i den store smagstest i år 2022. Vinderen er en mozzarellaost, der er blød og cremet samt mindre fast og mere vandet. Osten er mildt salt og syrlig. Osten holder sig lidt i baggrunden, men det skal mozzarella gøre, da den ikke må dominere måltidet eller salaten for meget. Konsistensen markerer sig virkelig til den delikate side – Bon appetit.

error: