Fødevareekspert Michael René tester pølsehorn for Politiken – Elendige og ubagte pølsehorn rammer bunden

Fødevareekspert Michael René tester pølsehorn for Politiken – Elendige og ubagte pølsehorn rammer bunden

Fødevareekspert Michael René smagstester pølsehorn for Politiken – Elendige og ubagte pølsehorn rammer bunden, Lørdagsliv d. 26. okt. 2019 og Politiken.dk d. 29. okt. 2019, læs mere >>

Fødevareekspert Michael René tester Pølsehornene i samarbejde med journalist Line Felholt og kok Thomas Stig Jørgensen fra Hotel og restaurantskolen. Konkret er der testet de varianter, der nu er tilgængelige i supermarkeder landet over. Det betyder at der også er varianter med fuldkorn og grøntsager mikset ind i enten brødet eller i pølsen. Alle de testede varianter er udvalgt og indkøbt af Politiken. Der er testet seks forskellige typer af pølsehorn fra producenter og mærker som hhv. Rema 1000, Beauvais, Tulip, Bilka, Gestus og Fakta.

Teknisk er der foretaget en blindtest af alle de testede produkter, som er tilberedt eller pakket ud af journalist Line Felholt. Alle prøver er “blindet” og mærket op med numre. På den måde ved dommerne ikke, hvilke pølsehorn, der konkret er i spil i denne test. Dertil smagstester og nedskriver dommerne deres bedømmelse individuelt, så de ikke kan påvirke hinandens beskrivelse af produktet. Der lavet en profilering af de mange produkter, og der gives point på en skala fra 1 til 6, hvor 6 er det bedste samt det mest optimale produkt.

 

Annonce
 

Vinderne af den store smagstest af Pølsehorn

Der er stor udvikling i netop pølsehorn i markedet i disse år. Det virker som et oplagt simpelt produkt, men når tiden er moden til denne udvikling  vi ser i markedet lige nu, så skal der mange penge og mange forsøg til for at ramme et horn, der faktisk fungerer. I de testede produkter gemmer, der sig varianter med eks. 30% fuldkorn, pølser lavet af kyllingekød. Der var også én af pølserne i hornene, der havde hele 35 % grøntsager. Men hvordan smager de mange pølsehorn egentlig og hvilke løber med sejren…..? Se vinderne under fotoet.

Vi kan afsløre, at vinderen fra denne test af Pølsehorn er købt i Bilka, og det er produceret af  Beauvais (Nr. 3 på fotoet). Det vilde ved denne testvinder er, at produktet faktisk indeholder hele 35% grøntsager, og produktet klare faktisk opgaven til perfektion. Pølsehornet smager fantastisk. Du får et pølsehorn, der er velbagt inde i midten og udenpå. Pølsehornet er bagt med en flot brun overflade, der giver anledning til de klassiske og ønskelige maillardflavours. Pølsehornet er velbagt og godt hævet og så smager pølsen som forventeligt godt med både tilpas sødt og godt salt med god umamismag.

Nr to i testen, der lander pølsehornet fra “Vores” (Nr. 4 på fotoet). Det er det eneste pølsehorn, der har en flavour af paprika, men det smager godt. Brødet er lyst afbagt, men stadig velbagt med en brun god bagt overflade. I dette pølsehorn er der en stor pølse, hvis man sammenligner med størrelsen af brødet. Brødet smager en lille smule tebolleagtigt, dvs. lidt sødt, men pølsen giver modspil med smag af både salt, umami, så det smager faktisk rigtig godt. Et pølsehorn til dem der godt kan lide en lidt større pølse i et pølsehorn, d. 29. okt. 2019, læs mere >>

 

politiken_logo

Annonce

Annonce: Klik og find din næste bog her >>

Annonce: Klik og find din næste bog her >>

Annonce
 

error: