Ekstra Bladet: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer flæskesvær

Ekstra Bladet: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer flæskesvær

Flæskesvær smager helt vildt godt og de findes i  et væld af varianter. Fødevareekspert Michael René smagstester flæskesvær for Ekstrabladet i samarbejde med  den altid friske journalist Christian Kloster. Konkret er der testet gammeldags flæskesvær i et væld af udgaver. Der er testet svær fra hhv. Superbrugsen, Lidl, Rema1000, Irma, Netto og Føtex.

Teknisk var der tre dommere med til smagstesten af de mange svær. Dommerne var hhv. Fødevareekspert Michael René, flæskesværforbrugeren Echardt Ginderskov, der arbejder hos Ekstrabladet og den altid friske rapporter Peter Jeppesen. Mange danskere elsker de salt og fede svær også selvom det er et ret simpelt produkt, så det bliver spændende at se hvilke variationer, der er i udbudet af svær. 

Smagstesten er udført som en blindtest, hvor producenten og forretningen, som forhandler de mange svær blev hemmeligholdt for dommerne. Der blev givet point fra 1 til 5 stjerner, hvor 5 stjerner var det bedste og lækre svær.

Annonce
 

Vinderne af den store smagstest af flæskesvær

Flæskesvær smager fantastisk hele året rundt og specielt sammen med mere bittertsmagende produkter såsom øl, vin, o.lign. varer. En pose gode svær er også godt til en god fodboldkamp eller sportsaften med vennerne eller veninderne.

Nogle typer af de testede svær smagete meget skarpt salt, men s andre var brændte til den uheldige side og endelig var der svær, der smagte meget fede. Endelig var der også svær, der var mere balanceret i smagen af fedt og salt. Enkelte af dem var dog mere kedelige og mere smagsløse, et eksempel på dette vare en af produkterne der var poppet ekstremt meget i størrelse. Men der var mange delikate flæskede svær.

Vi kan afsløre, at vinderen i den store test af de mange flæskede svær er de hjemmelavede flæskesvær fra Føtex, som var et svær med et hårdt men knasende bid, en fed smag og en afrunding med et højt saltindhold, der hæfter sig i munden, så man får lyst til et ekstra stykke. Nr. 2 i testen var Deli gammeldags flæskesvær også fra Føtex, d. 26. mar. 2019 den trykte avis og tilgængelig online for abonnenter, søg efter titlen “Her er danmarks bedste flæskesvær”: læs mere >> og/eller læs artiklen her >>

 

Indhold og E-numre i flæskesvær

Herunder er angivet eksempler på deklarationer på kommercielle poser med svær, så I kan få et indtryk af, hvad de består af.

1. Flæskesvær, svinefedt, salt, antioxidanter (E472c, E307, E304).

2. Flæskesvær, svinefedt, salt, antioxidanter (E472c, E307, E304).

3. Flæskesvær, svinefedt, salt, antioxidant (E320).

Indholdsmæssigt er de et mere simpelt produkt bestående af hhv. flæskesvær, svinefedt, salt og antioxidanter (E-numre). Der er oftest anvendt 3 til 4 E-numre med forskellige former for antioxidanter, der fastholder fødevarekvaliteten og mindsker uønsket oxidation af fedt og protein. Herunder er angivet de typiske E-numre og deres funktion.

E304 Acorbyl palmitat som er en kombintaion af fedtsyren palmitat og ascorbinsyre (vitamin c). Anvndes som antioxidant.

E307 E-vitamin (alfa-tocopherol), antioxidant, syntetisk antioxidant.

E320 Butyleret hydroxyanisol, antioxidant.

E472c Citronsyre estre af Mono- og diglycerider er tilsat som en emulgator og stabilisator, der emulgerer fedt og vand og dertil stabiliseres alle ingredienser til en homogen blanding.

error: