Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer kirsebærsovs
Fødevareekspert Michael René laver smagstest og smagsevaluering af forskellige former for kirsebærsovs for Politiken i samarbejde med Journalist Katrine Nadia Jørgensen.
Se hvilke former for kirsebærsovs, der klarer sig bedst – er det mon de billige varianter eller de dyre varianter af kirsebærsovs, der klarer sig bedst? Testvinderen er Klaus Meyers kirsebærsovs, og på andenpladsen lander Den gamle fabriks kirsebærsovs, d. 18. dec. 2018, læs mere >>
Annonce:
Klik og find din bestseller her >>
.
Disse E-numre anvendes i kirsebærsovs
Der anvendes både kaliumsorbat og citronsyre, som konserverende element i de industrielt fremstillede kirsebærsovse. Begge disse to er syrlige rent smagsmæssigt. Herunder er lidt info om de to konserveringsmidler og surhedsregulerende midler.
E202 Kaliumsorbat effektivt konserveringsmiddel som virker mod gær, skimmel og visse bakterier. Naturligt forekommende i rønnebær, tomater og jordbær. Bruges i let sure levnedsmidler som eks. syrning af hindbærsyltetøj, kirsebærsovs bearnaise sovs samt dessertpandekager og kirsebærsovs.
E330 Citronsyre, surhedsregulerende og stabilisator, samt indirekte antioxidant. En naturlig del af citroner. Binder naturlige metaller i drikkevand, så de naturlige antioxidanter kan virke mere effektivt, dertil virker citronsyren naturligt pH Justerende og konserverende, eks. bearnaise sovs, jordbær, yoghurt, kirsebærsovs, m.fl.
.
Annonce