Site icon Michael René

Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer brunkager

Fødevareekspert Michael René laver smagstest og smagsevaluering af forskellige former for brunkager for Politiken i samarbejde med Journalist Katrine Nadia Jørgensen.

Se hvilke former for brunkager der klarer sig bedst – er det mon de billige varianter eller de dyre varianter af brunkager, der klarer sig bedst? Testvinderen er Rema1000s brunkager og på andenpladsen lander Irmas brunkager, så jeg anbefaler man går efter brunkagerne fra denne test i æskerne og ikke poserne, d. 11. nov. 2018, læs mere >>

Annonce:

Klik og find din bestseller her >>

.

De bedste brunkager er i æsker

Hvad smager disse kager af? Teknisk er det svært at få alle julekrydderierne til at smage igennem, men der er smag af alt lige fra appelsinskal, smør, ingefær, kanel, nellike, Maillard brunfarvning, rørsukker, sirup og enkelte med en god mandelsmag. Konsistensmæssigt er der en enorm stor forskel på produkterne. Der er brunkager med en hård konsistens og brunkager med en meget støvet konsistens, hvor brunkagen nærmest eksploderer som en vaniljekrans, når man bider af dem. Endelig er der kager der smager meget sødt og hvor smagen af kanelsukker sidder tilbage når man har sunket med et pift af nellike, mens andre brunkager udfordre med en god smag af appelsinskal og ingefær, som brunkagen fra Irma.

Disse krydderier anvendes i brunkager

Når der ses på krydderidelen i de brunkager, der testes, så anvendes der et væld af lækre krydderier til at give den delikate gode julede smag. Når man kigger opskrifter igennem i Dansk detailhandel, så finder man disse krydderier på deklarationerne: kanel, nellike, ingefær, kardemomme, allehånde, stjerneanis, muskatblomme, appelsinskal, orangeolie, rørsukker, sirup, nødder, jordnødder, mandler, jordnødder, sukat, honning, mandel, pomerans og citronsyre. Selv om der er tale om industrielt producerede brunkager, så er der mange delikate krydderier på ingredienslisterne.

.

Annonce




Disse E-numre anvendes i brunkager

Når der skal bages brunkager, så skal brunkagerne også hæve lidt. Her anvendes ofte kaliumcarbonat (E501) eller ammoniumcarbonat (E503) som hævemiddel. Derudover anvendes en en emulgator (E471) til at samle den gode cremede og fede smør samt olier med vandet i småkagedejen. Så indholdet af E-numre er begrænset til at minimum og det er dejligt at se.

E471 Pentakaliumtriphosphat, emulgator, binder vand og blødgører produktet, mindsker ox binder Ca, Fe.

Phosphater er nødvendige for kroppen men for store mgd. kan forrykke saltbalancen.

E501 Kaliumcarbonat, Potaske, salt af kulsyre, basisk hævemiddel (fx brunkager) samt syreregulerende.

E503 Ammoniumcarbonat ~ ammoniumhydrogencarbonat (Hjortetaksalt), hævemiddel.

.

Exit mobile version